Automobiliona

Sportski SUV s kojim ćete jako rijetko na benzinsku: Testirali smo Hondu ZR-V

Honda je na hrvatskom tržištu nedavno počela prodavati svoj sportski SUV imena ZR-V. Riječ je o globalnom modelu koji se prodaje po cijelom svijetu, na tržištima u Europi, Americi, Kini, Japanu, Bliskom istoku, Australiji,… ZR-V ima “sportsku SUV siluetu”, a cjelokupna dizajnerska vizura izvana jako je “clean”.

Sprijeda se nalazi nešto glomaznija maska i dosta jednostavna, ali pametna svjetla, a taj “mirni” dizajn nastavlja se i straga, gdje u oko upadaju dva auspuha. Za unutrašnjost modela ZR-V možemo reći da je “tipično Hondina” – sve izgleda čvrsto i kvalitetno, a na dodir je sve ugodno i mekano. Položaj za volanom je povišeniji, no sjedalo postavljeno nije tipično SUV-ovski. Od materijala u autu prevladava koža, koja se nalazi i na sjedalima. Ona se mogu ugrijati, a imaju i opciju memorije. Osim sjedala, ugrijati se može i volan.

Ines Jelušić

Ispred vozača nalazi se digitalni displej dimenzija 7 inča na kojem vozači mogu pratiti sve moguće informacije u vožnji, a displej nudi i brojne opcije namještanja. Glavni ekran dimenzija 10,2 inča nalazi se u središnjem dijelu kokpita. Kako bi bio bio u razini očiju, postavljen je tako da strši iz armaturne ploče. Zapremina prtljažnika testne Honde ZR-V iznosila je 370 litara. Ako ne uzmete ovakvu najopremljeniju verziju auta uz koju dolazi BOSE pojačalo, tada je zapremnina 10 litara viša, odnosno iznosi 380 litara. Spuštanjem zadnje klupe, dobit ćete ravan pod zapremnine 1291 litra.

Ines Jelušić

U Europi ZR-V dolazi samo kao “samopunjivi” hibrid, čija je provjerena tehnologija stara preko 20 godina. Automobil pokreće 2.0 atmosferski benzinac s 4 cilindra uparen s baterijom koju taj isti motor puni tijekom vožnje. Ukupna snaga automobila kada se zbroje motor i baterija iznosi 184 KS. Na našem testu, potrošnja u gradu bila je ispod 6 litara, što je u skladu s brojkama koje Honda navodi. Pohvalno je što mu je doseg jednog tanka preko 1000 kilometara. Može se voziti u četiri načina vožnje – Normal, Sport, Eco i Snow. Honda ZR-V starta od 44.990 eura, a naš testni u Advance opremi koštat će vas 49.990 eura. Cijeli test pogledajte u videu.