Hrana,  Iće i piće,  Putne priče

Isplati li se ručati u Ikei? Provjerili smo koliko će vas petkom koštati objed za dvije osobe

IKEA nije samo trgovina u kojoj rado kupujemo namještaj. To je mjesto gdje, nakon duge šetnje i razgledavanja, možete predahnuti te nešto i pojesti. Naime, na katu njihove trgovine u Zagrebu smješten je Švedski restorana i Švedski café, koji radi od ponedjeljka do subote od 9:30 do 20:00 sati. Odabir u restoranu je solidan, a cijene su povoljne. Štoviše, do 31.8.2024. godine petkom u restoranu traje akcija gdje dobivate 50% popusta na odabrana jela.

Akcija je krenula ovog petka, a mi smo odlučili provjeriti kakva je ponuda i koliko će vas petkom u IKEA koštati ručak. Uz standardnu veliku porciju mesnih okruglica s pire krumpirom, džemom od brusnica i graškom, uzeli smo fish and chips (panirana aljaška kolja, krumpirići i grašak), vege lazanje, tri pileća medaljona, kolač, žemljicu i dva pića (odnosno dvije čaše u koje možete u neograničenim količinama točiti njihove sokove).

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Putne priče (@putneprice)

Hrana u njihovom restoranu nama osobno je uvijek dobra, a najviše pohvala ovog puta imali smo za vege lazanje koje su nas oduševile. Priznajemo, prema njima smo bili malo skeptični, na tanjuru nisu baš bile reprezentativne, no okusom su lazanje odlične – tijesto nije raskuhano, a nadjev je odlično začinjen.

Prihvatljiva cijena za dvije osobe

Fish and chips smo prvi puta probali kod njih; također fino, no u ovoj kombinaciji, grašak je nepotreban. Pileće medaljone uzeli smo za probu, nama su bili jako dobri, no oni uopće nisu jeftini. Naplaćuju se po komadu, jedan komad košta 0,66 centi, što je gotovo pet kuna po komadu.

FOTO: Ines Jelušić

Posljednje jelo koje smo uzeli su njihove poznate mesne okruglice i ako nas pitate – one su nam uvijek dobre i radno ih jedemo. U ponudi imaju i vege verziju ovog jela, odnosno biljne okruglice. Svu tu hranu platili smo malo manje od 16 eura. Jesmo li se najeli? Da. Je li bilo ukusno? Da. Po našem skromnom sudu, u IKEA Švedskom restoranu isplati se pojesti, posebice za vrijeme ove akcije petkom.

FOTO: Ines Jelušić

Inače, u restoranu možete pojesti i doručak, a u prizemlju se nalazi i bistro gdje se može kupiti sladoled, neke slastice, ali i fast food, od kojeg svakako preporučamo Švedski hot dog s krastavcima i prženim lukom.