Vijesti

Iz Zagreba krenula nova avionska linija: Donosimo detalje o jeftinim letovima prema Turskoj

Pegasus Airlines, vodeći turski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik, pokrenuo je novu liniju između Istanbula Sabiha Gökçen (SAW) i Zračne luke Franjo Tuđman (ZAG). Nova izravna ruta za Zagreb ujedno je i prva linija Pegasus Airlinesa prema Hrvatskoj, a  prometovat će dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.

Polazak zrakoplova iz Istanbula Sabiha Gökçen je četvrtkom u 15:05 sati i nedjeljom u 11:35 sati (po lokalnom vremenu), a iz Zagreba za Istanbul Sabiha Gökçen, zrakoplovi polijeću četvrtkom u 16:55 sati te nedjeljom u 12:45 sati.

Na inauguracijskoj svečanosti u zračnoj luci gostima se obratio, Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb d.d.

“Iznimno mi je zadovoljstvo pozdraviti Pegasus Airlines kao novog partnera zagrebačke zračne luke. Početak letenja Pegasus Airlinesa označava i bolju povezanost i dostupnost dvaju gradova, Istanbula kao velikog prometnog čvorišta i bogate povijesne i kulturne destinacije i Zagreba koji svojim šarmom, dinamikom te bogatom kulturom i tradicijom ima puno toga za ponuditi posjetiteljima iz Turske i šire. Radujemo se uspješnoj i dugotrajnoj suradnji s Pegasus Airlinesom i nadamo se da će ovo biti jedna od brojnih novih linija”, istaknuo je.

FOTO: Josip Škof

Na svečanosti, uzvanicima se obratio i Emre Pekesen, potpredsjednik prodaje i planiranja mreže Pegasus Airlinesa, naglasivši da su ponosni što je Pegasus Airlines Republiku Hrvatsku uvrstio kao 50. zemlju u svoju mrežu, u vrijeme kad Republika Turska slavi svoju 100. obljetnicu osnutka.

“Zadovoljni smo što smo započeli letove za Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske. Ovo je naša prva nova destinacija u 2024. godini, a Hrvatska je 50. zemlja u našoj mreži letova. Vjerujemo da će putnici  obiju zemalja uživati ​​u našoj visokokvalitetnoj usluzi i pristupačnim cijenama već od 39,99 USD u jednom smjeru“, izjavio je.

FOTO: Josip Škof

FOTO: Josip Škof