Hrana,  Iće i piće,  Putne priče

Bili smo u Restoranu Park u Varaždinu: Imaju prekrasnu terasu, a jedno jelo obavezno morate probati

U samom srcu Varaždina smjestio se divni Park Boutiqe Hotel. U centru, ali opet skriven od gradske vreve, Park Boutiqe Hotel rado pohode kako turisti, tako i domaći gosti, koji u ovom hotelu uživaju u jelima koja se spravljaju u Restoranu Park koji se nalazi u sklopu hotela.

Nekadašnju staru, pomalo i neuglednu lokaciju koju pamtimo, ali koja je mnogima bila jako draga, zamijenio je moderno uređeni prostor s vrhunskim osobljem i prekrasnom terasom, a na kojoj smo nedavno imali prilike uživati u odličnom ručku.

Ono što kod Parka odmah na prvu privlači je sam izgled hotela, a koji izgleda jako moderno te se sjajno stopio u okruženje u kojem se nalazi. Nismo arhitekti i ne razumijemo se u zgrade, ali vizualno nam se sama građevina jako sviđa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Putne priče (@putneprice)

Moderni štih nastavlja se i iznutra. Kada uđete, prvo ulazite u kafić, a odmah do kafića nalazi se prostor restorana. No, ono po čemu je park poseban je njegova terasa, koja je sada „zimska“, a s koje puca pogled na jedan od najpoznatijih varaždinskih parkova. Zbog te svoje pozicije, Park je jako opuštajuća lokacija.

Restoran smo posjetili u nedjelju. Iako smo došli nenajavljeno, uspjeli smo dobiti stol jer smo stigli nešto ranije. No, za vrijeme našeg boravka u restoranu, terasa se gotovo popunila do zadnjeg stola.

Obavezno probajte svinjsku koljenicu

À la carte restoran Park Boutique Hotela temeljen je na viziji gastronomske ponude lokalnih jela i moderne kuhinje, a baš za vrijeme našeg posjeta, nudili su i posebne menije koji su uključivali predjelo, glavno jelo i desert. Cijena menija bila je nešto malo preko 20 eura.

FOTO: Ines Jelušić
FOTO: Ines Jelušić

Izbor jela i vina u Parku jako je velik, a ono što je meni privuklo pažnju je svinjska koljenica s BBQ umakom i mlincima. Inače sam veliki fan tog umaka i uvijek rado biram jela u kojima se nalazi. I nisam pogriješila niti ovog puta!

Štoviše, svakome tko voli ili svinjsku koljenicu ili BBQ umak preporučila bih da u Parku naruči upravo to. Meso je bilo sočno, ukusno i mekano, a od kosti sam ga odvajala samo vilicom. U zadnje vrijeme, zaista se ne sjećam da sam u nekom restoranu pojela tako dobro pripremljeno meso.

FOTO: Ines Jelušić

S obzirom da je ovo bila porcija za dvije osobe, pola sam odnijela kući bratu koji je bio spriječen ići s nama na ručak. Ovo jelo koštalo je 23,90 eura i vrijedi apsolutno svakog centa.

Park Boutique Hotel nalazi se na adresi J. Habdelića 6, a više o hotelu, smještaju u hotelu, restoranu i ostalim sadržajima koje nude, možete pronaći na njihovim službenim web stranicama.