Vijesti

Advent u Varaždinu proglašen najboljim u Hrvatskoj: Grad je dobio još jedan ozbiljan turistički proizvod!

Varaždin i službeno ima najljepši Advent u Hrvatskoj! Epilog je to 3. izbora za Najljepši advent u Hrvatskoj kojeg je proveo portal Gradonačelnik.hr pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. U izboru su sudjelovala 64 adventa iz 48 gradova i 16 općina.

Sa osvojenih 7.074 lajkova na Facebooku, Varaždin je odnio uvjerljivu pobjedu u kategoriji velikih gradova.

Advent u Daruvaru sa osvojenih 2.690 lajkova pobijedio je u kategoriji srednjih gradova, a Oroslavje sa 2.513 lajkova pobjednik je među malim gradovima.

Ninina čarobna shhhuma – Advent u Općini Velika i ove je godine trijumfirala u kategoriji općina sa osvojenih 1.713 lajkova.

Ozbiljan turistički proizvod

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u ponedjeljak, 8. siječnja 2024. godine priredio je prijem na kojem je djelatnicama Turističke zajednice Grada Varaždina čestitao na organizaciji i tituli koji je Varaždin osvojio za najljepši Advent u Hrvatskoj.

“Nakon Špancirfesta, najvećeg i najpoznatijeg festivala u Hrvatskoj, Varaždin je u Adventu dobio još jedan ozbiljan turistički proizvod. Najbolje to potvrđuje velik broj gostiju na našim ulicama proteklih gotovo četrdeset dana i gužva koja je podsjećale na španciranje krajem ljeta. Imali smo rekordnu posjećenost, a da zaista imamo najljepši Advent u Hrvatskoj mogli su potvrditi i gosti iz Slovenije, Mađarske, Austrije i drugih zemalja koji su uz velik broj domaćih gostiju došli u Varaždin. No, nećemo se zadovoljiti postignutim. Ova titula nam je samo još jedan motiv da sljedeći Advent pripremimo još bolje. Varaždin je sam po sebi prekrasna kulisa za takva događanja. Nećemo dozvoliti ispraznu komercijalizaciju Adventa, ponudit ćemo kvalitetne sadržaje i zadržati taj poseban ugođaj Adventa i Božića. Čestitam svim djelatnicama Turističke zajednice Grada Varaždina koje su uz sav trud, znanje i kreativnost uspjele organizirati najljepši program Adventa u Varaždinu. Postali smo jedna od najprivlačnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, a rekordne brojke ostvarene u 2023. godini pokazuju da se turizam u gradu razvija u pravom smjeru“, rekao je gradonačelnik.

Čestitkama se pridružila i Varaždinska županija na čelu sa županom Anđelkom Stričakom. “Čestitke Turističkoj zajednici Grada Varaždina na čelu s direktoricom Jelenom Toth, djelatnicima i svima koji su pridonijeli da Advent u Varaždinu bude čaroban te proglašen najboljim u izboru koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta organizirao portal Gradonačelnik.hr”, napisali su na stranicama Županije.

Portal Putne priče u nekoliko je navrata ove godine posjetio Advent u Varaždinu, a naše priče iz Varaždina možete pročitati ovdje i ovdje.