Automobiliona

Testirali smo Astru GSe, sportski Opel s preko 200 ‘konja’ koji ispaljuje iz zavoja

Nedavno smo testirali jedan poznati Opelov model automobila, ali u sportskom ruhu – Opel Astru GSe. Opel Astra na tržištu se pojavila 1991. godine kao zamjena za legendarni Kadett. Jedan je od najpoznatijih Opelovih modela koji se prodaje diljem svijeta, a na tržištu je trenutno njezina 6. generacija.

Opel Astra GSe je plug-ih hibrid, dvobojne crno-bijele karoserije oštrih linija koje dodatno naglašavaju njezin sportski duh. Sprijeda se nalazi Opel Vizor maska koja daje dosta “čist” izgled, a u središtu koje je crni logo. U odnosu na “običnu” Astru, GSe verzija je spuštenija za 10 milimetara.

Iznutra se ističu dva ekrana koje Opel zove Pure panel, a koji su okrenuti prema vozaču. Riječ je o ekranima dimenzija 10 inča, a za pomoć u vožnji tu je i jednostavan, a funkcionalan head-up displej. Sjedala u Opel Astri su sportska, napravljena od kombinacije kože i tkanine, a na njima se nalaze GSe oznake. Odobrena od strane njemačkih kiropraktičara, a mogu se ugrijati, memorirati, ali i dosta daleko pomjerati. Što se tiče prtljažnika, zapremnina mu je 352 litra, što je manje od obične Astre (koja ima 422 litra).

Naš testni primjerak bio je plug-ni hibrid sa 225 KS, a kojeg pokreće 1.6 benzinski motor s četiri cilindra i struja. Baterija Astre kapaciteta je 12,4 kWh, što će vam biti dostatno za nekih 50-ak kilometara vožnje samo na struju. Opel kaže da u kombiniranoj vožnji potrošnja iznosi 1,2 litara na 100 kilometara, dok se naša potrošnja u gradu isključivo na benzin kretala između 7 i 8 litara.

Astra starta od 25.000 eura, dok ćete za ovu GSe trebati izdvojiti 51.650,65 eura. Cijeli test pogledajte na našem Youtube kanalu Automobiliona ili niže u videu.