Po svijetu,  Putovanja

Razmišljate kamo za vikend? Noćno sanjkanje u Sloveniji savršena je aktivnost za cijelu obitelj

Vikend pred nama idealan je za obiteljsko druženje i uživanje u zimskim aktivnostima, a jedna od aktivnosti u kojoj može uživati cijela obitelj je sanjkanje. U susjednoj Sloveniji, u ovoj se zimskoj avanturi možete okušati i noću.

Naime, na stranicama Slovenske turističke zajednice pronašli smo nekoliko odličnih loakcija gdje se nudi i ova noćna akticnost.

Kranjska Gora

Osim sanjkališta na kranjskogorskom skijalištu, organiziramo i noćno sanjkanjena uređenim i osvijetljenim stazama za sanjkanje . U Gozd Martuljku nalazi se prvo osvijetljeno osvijetljeno sanjkanje u Sloveniji, staza duga 2500 metara pogodna i za obitelji. Do vrha možete doći motornim sanjkama ili terenskim vozilom. Ako uvjeti dopuštaju, moguće je i noćno sanjkanje.

Rogla

Noćno sanjkanje održava se i na Rogli, i to svaki petak i subotu od 17 do 21 sat. Sanjkanje je besplatno, no plaćanje je potrebno za korištenje Kid’s Rainbow pokretne trake.

Velika planina

I na Velikoj planini možete se sanjkati noću. Noćno sanjkanje u sezoni 2023/2024 organizirat će se petkom i subotom. U cijenu karte uključena je povratna vožnja žičarom kao i neograničen broj vožnji sjedežnicom koja radi do 19:45 sati. Žičara radi do 21 sat, a radi i gostionica Zeleni rob te zalogajnica Skodla. Ukoliko nemate svoje sanjke, možete ih iznajmiti uz prethodnu rezervaciju na booking@velikaplanina.si.

Krvavec

I Krvavec u ponudi svojih zimskih aktivnosti ima noćno sanjkanje. Ulaznica za noćno sanjkanje uključuje neograničen broj vožnji četverosjedom Tiha dolina koja je za sanjkaše otvorena od 16.30 do 19.00 sati. Za sanjkaše je pripremljen besplatan čaj kako bi se zagrijali prije povratka u dolinu. Polazak u dolinu moguć je najkasnije do 20 sati.
FOTO: rtc-krvavec.si