Nova godina,  Putovanja

Malo drugačija proslava: Ovo su tri hit mjesta gdje Novu godinu možete dočekati u podne

Gradovi diljem zemlje organiziraju dočeke Nove godine u podne, a koji iz godine u godinu postaju sve popularniji. Ako niste od onih koji vole ostati dugo budni, ovo je odlična vrsta provoda i proslave. U nastavku donosimo tri ideje gdje će se sutra u podne feštati kao da je ponoć.

Novi Marof

U organizaciji turističke zajednice doček u podne organizira se u Novom Marofu kod KC „Ivan Rabuzin“, a manifestacija započinje od 10.30 sati. Prisutne će zabavljati Vizija bend.

Ako ste za malo aktivniji dan, ponovo se organizira i Zimski šic na bic, ali i šetnja Rabuzinovim bregima!

Fužine

Najstariji i najposjećeniji podnevni doček u Hrvatskoj organizira se u Fužinama, a sve započinje već u 9 sati ujutro te traje do 19 sati navečer u centru grada.

Posjetitelje će zabavljati grupe Insula i Vigor, a u podne nakon odbrojavanja će se javiti Djed Božićnjak iz Laponije te će se pucati iz topa sa brane u centru Fužina Gradske straže Bakar. Do Fužina možete doći vlakom iz Rijeke, ali i iz Zagreba.

Vlak iz Rijeke za Fužine polazi u 09:00 sati, a polazak iz Fužina je u 15:30 sati. Cijena povratne prijevozne karte za odrasle iznosi 10 EUR, za djecu od 4 do 12 godina 7 EUR, dok se za djecu do 4 godine starosti prijevozne karte se ne naplaćuju, uz uvjet da se za dijete ne zahtijeva posebno sjedalo.

Vlak iz Zagreba u nedjelju 31.12.2023. godine kreće s Glavnog kolodvora u 7:00 sati, dok je polazak iz Fužina u 16:00 sati.

Vlak staje i u Karlovcu (polazak za Fužine 7:55 h, polazak iz Fužina u 16:00 h) i Delnicama (polazak za Fužine 9:40 h, polazak iz Fužina u 16:00 h). Cijena povratne prijevozne karte za odrasle iznosi 12,50 EUR, a za djecu do 12 godina 8,50 EUR.

Samobor

Sve popularniji doček u podne je i u Samoboru. Samobor inače ima dvostruki doček – ovaj u podne, ali i onaj u ponoć.

Podnevni doček postao je jedan od najposjećenijih u Hrvatskoj, a u slavljeničko raspoloženje građane Samobora i posjetitelje uvest će popularni Joško Čagalj – Jole koji će koncert na Trgu kralja Tomislava održati od 11 sati.

FOTO: Turistička zajednica Grada Novog Marofa