Automobiliona

Popularni obiteljski crossover s novim je pogonom pun pogodak: Testirali smo hibridni Renault Captur

Nakon verzija na benzin i na plin, Renault Captur dobio je i svoju hibridnu inačicu. Riječ je o modelu koji je predstavljen davne 2013. godine te je jedan od začetnika crossover segmenta, čija je popularnost posljednjih godina iznimno velika. Capturu tepaju da je “sportski terenac za putovanje sa stilom”,  a zbog široke rešetke hladnjaka i naglašenih odbojnika, djeluje pomalo i robusno.

Na armaturnoj ploči smješteni su vozačev displej dimenzija 10 inča te okomito postavljeni glavni ekran dimenzija 9,3 inča

Zapremnina prtljažnika u Capturu iznosi 340 litara, a da bi se dobilo više prostora, klupu je moguće pomicati uzdužno za čak 16 centimetara.

Renault Captur E-Tech Engineered ima 145 konja, a pokreće ga 1,6-litreni četverocilindrični atmosferski benzinski motor nove generacije, a koji se za sada pokazao sjajnim u svim njihovim hibridiziranim modelima.

Hibridni Captur može se pohvaliti s niskom potrošnjom. Po WLTP-u, ona iznosi između 4,8 i 5,2 litara na 100 kilometara. I ta potrošnja koju komuniciraju zaista je i realna, a na našem testu ona je iznosila 5,0 litara. U gradu, čak 80% vremena captur vozi na električni pogon, a iz renaulta kažu da to ukupno smanjuje potrošnju goriva za nekih 40%.

Cijena Renault Captura (benzinac s 90 KS) kreće od 20.890 eura, dok ćete za ovaj hibridni model u E-Tech Engineered opremi i nekim dodatnim opcijama koje ima trebati izdvojiti 32.430 eura.

Cijeli test pogledajte u videu.