Iće i piće,  Recepti

Imamo recept za najjednostavnije oblatne s čokoladom i orasima koje će odmah nestati s tanjura

Nema ništa bolje od jednostavnih kolača koji se brzo prave, a jedan smo takav pronašli i među starim receptima koje su pobožno u svojim bilježnicama čuvale naše bake, mame i tetke. Riječ je o oblatnama s orasima i čokoladom koje se brzo prave te još brže nestaju s tanjura.

Njihova je priprema jako jednostavna te ne iziskuje puno sastojaka. Jedino što ćete morati jest malo pričekati prije nego navalite na njih, jer ovaj kolačić mora odstajati preko noći da bi se krema i oblatne sljubile.

Ako ste u potrazi za nekim brzim kolačem koji će obogatiti vašu novogodišnju trpezu, ovaj bi mogao biti pun pogodak.

SASTOJCI:

5 oblatni

250 g mljevenih oraha

200 g mljevenog keksa

300 ml mlijeka

300 g šećera

250 g margarina

120 g čokolade za kuhanje

2 vanilin šećera (može i rum šećer)

PRIPREMA:

U posudu uliti mlijeko, ubaciti šećer te zagrijavati uz miješanje dok ne zakipi. Nakon što smjesa zakipi, maknuti s vatre te dodati narezani margarin. Vratite lonac na laganu vatru te kuhajte 5 minuta uz miješanje.

Kada ste završili s kuhanjem, maknite s vatre i u smjesi otopite čokoladu. Ostavite 15-ak minuta da se sve ohladi te dodajte mljevene orahe, vanilin šećer i mljevene kekse.

U pleh stavite oblatnu i na nju mažite dio kreme. Preklopite drugom oblatnom, malo stisnite i redajte kremu i oblatne dok ne ostanete bez smjese (morate završiti s oblatnom). Kada ste sve potrošili, na oblatne stavite papir za pečenje, a na njega neki teži predmet te ostavite preko noći da se oblatne i krema što bolje sljube.