EKO priče

Bili smo dio hvalevrijedne akcije i s Toyotom zasadili novu šumu: Pogledajte kako je izgledala akcija

U četvrtak 7. prosinca, Toyota Croatia uz podršku partnera, zaposlenika i suradnika zasadila je 3000 novih sadnica stabala u mjestu Perjasica u općini Barilović, nakon što se uključila u projekt CO2MPENSATING BY PLANTING.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Automobiliona (@automobiliona)

Projekt, koji je odgovor na izazove klimatskih promjena, pokrenuli su Savez izviđača Hrvatske, kreativna agencija HEARTH i Hrvatske šume, a u protekle dvije godine, uz podršku partnera, škola, tvrtki te domaćih i međunarodnih institucija, posađeno je više od 100.000 sadnica zahvaljujući volonterima – Šumoborcima.

Svojom misijom i obećanjem pod nazivom “One hybrid-one tree”, Toyota se obvezala da će za svako prodano hibridno vozilo, zasaditi jedno novo stablo, pa je ovo bila idealna prilika da se to obećanje i ispuni. Divan dan, puno dobre atmosfere i radni elan bili su savršena kombinacija za dobar provod, iako smo se, moramo priznati, malo i naradili.

Po dolasku na lokaciju, predstavnici Hrvatskih šuma i Saveza izviđača Hrvatske održali su kratku edukaciju o važnosti brige o šumama te nas naučili nešto više o tome što točno rade naši šumari i kako se šume održavaju, čuvaju kako bi bile što zdravije i dugovječnije.

Nakon male školice, podijeljen nam je alat, uzeli smo sadnice i krenuli u akciju, koju su podržali i Olimpijac Matija Marinić, humanitarac Marko Kos i rally vozač Juraj Šebalj.

Sadnja se odvijala pod budnim okom šumara koji su nam davali savjete kako na pravilan način posaditi stabla, koja će za otprilike 140 godina postati šuma. Vrijeme koje smo proveli na terenu brzo nam je proletjelo te smo se nakon sadnje sretni, zadovoljni i ponosni jer smo napravili dobro djelo za buduće generacije koje nam dolaze, vratili svojim kućama.

Toyota više od 20. godina svojim cjelokupnim poslovanjem radi na očuvanju okoliša te razvija proizvode i usluge koji su u skladu sa zaštitom prirode i smanjenjem štetnih emisija. No, to pokazuju i kroz ovakve projekte u koji smo se i mi novinari rado uključili te svojim rukama pridonijeli stvaranju jedne nove šume koja će našu budućnost učiniti ljepšom, boljom i zelenijom.