Advent i Božić,  Putovanja

Županijsku palaču u Varaždinu i ove godine krase predivne blagdanske dekoracije: Pogledajte kako izgleda atrij

Varaždin je ove godine posebno divno ukrašen, a u blagdanskom ruhu ponovo je zasjala i Županijska palača. I ove godine pročelje Županijske palače pretvoreno je u veliki adventski kalendar, a palaču krase fotografije varaždinskog fotografa Siniše Sovića. Sović se profesionalno fotografijom bavi punih 20 godina, a službeni je fotograf Varaždinske županije, Grada Varaždina, Glazbene škole u Varaždinu, Špancirfesta, Varaždinskih baroknih večeri, NK Varaždina te drugih.

Osim adventskog kalendara na pročelju palače, prigodno je uređen je i atrij Županijske palače, koji će svake subote u prijepodnevnim satima biti i mjesto raznih događanja.

Prve adventske subote tamo je otvorena tradicionalna izložba fotografija pristiglih na nagradni natječaj u organizaciji Radija Megaton “Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija”, koja ostaje postavljena do 16. prosinca.

FOTO: Varaždinska županija

Brojni programi

Članice Udruge žena “Maruša” iz Maruševca, Udruge žena Općine Vidovec, “Lepoglavski pušlek” i Udruge žena “Cvijet” iz Šemovca 9. prosinca pripremit će tradicionalne božićne kolače čime će dočarati blagdanski ugođaj uz okuse i mirise našeg kraja. 16. prosinca na rasporedu je izložba tradicijskih igračaka, dječje opreme kojom se želi pokazati bogatstvo tih zaboravljenih predmeta, a tada će Županijski savez poljoprivrednih udruga organizirati humanitarnu podjelu sarme uz donacije koje će se prikupljati za Zakladu Vita.

Zadnja adventska subota rezervirana je za prigodne božićne pjesme u izvođenju pjevačkog zbora Uršuline zvjezdice. Svi programi započinju u 10 sati, a posjetitelji će tada moći razgledati i Centar za posjetitelje o kojem smo nedavno pisali.

Inače, Varaždinska županija definitivno ima jednu od najljepših zgrada, a njezin atrij iz godine u godinu oduševljava posjetitelje. I ove je godine prigodno uređen te je postao sjajna kulisa za fotografiranje i uživanje u blagdanskom duhu.

FOTO: Varaždinska županija
FOTO: Varaždinska županija
FOTO: Varaždinska županija
FOTO: Varaždinska županija

FOTO: Varaždinska županija