Hrana,  Iće i piće

Ovo se ne propušta: Na Danima Ličke kuće probajte vrhunske specijalitete po posebnim cijenama

U razdoblju od 15. do 23. prosinca 2023. godine, restoran Lička kuća koji se nalazi u samom Nacionalnom parku Plitvička jezera, postaje prava gastro oaza. Naime, u to se vrijeme održavaju Dani Ličke kuće, gdje će posjetitelji po posebnim cijenama moći probati neke od fantastičnih ličkih specijaliteta.

U meniju 1 počastite se okusima sireva Like, iskusite čuda ječma, autohtone žitarice koja predstavlja ključni sastojak u vrhunskim jelima, posebice u tradicionalnom “Orzotu od janjetine”. Ova tradicionalna verzija rižota, obogaćena ječmom, tamnim Velebitskim pivom i temeljcem od junećih kostiju, pruža nezaboravan doživljaj okusa. Pored mariniranog pilećeg batka i zabatka s krumpirom, lukom i slaninom kao glavnog jela, zasladite se sa savijačom od jabuka s kremom od vanilije.

Odaberete li menu 2, imat ćete priliku kušati namaz od čvaraka i Ličke base na domaćem zapečenom kruhu, zagrijati se bogatom ličkom juhom te uz palentu s pancetom i sirom škripavcem, domaćim svinjskim kobasicama na dinstanom kiselom kupusu te knedlama od šljiva upotpuniti vaš gastronomski doživljaj.

Osim posebnih menija, moći ćete iskoristiti 20% popusta na redovnu ponudu hrane i pića tijekom Dana Ličke kuće.

Inače, ovaj restoran izgrađen je 1972. godine te desetljećima nudi autentični ambijent uz mirise i okuse autohtonih ličkih jela, spravljenih na inovativan način.

Ovaj period sjajan je za posjet Plitvičkim jezerima, jer osim što su Plitvice čarobne u zimskom vremenu, karte za ulaz u nacionalni park koštaju 10 eura za odrasle osobe.

FOTO: NP Plitvička jezera/WEB