Hrana,  Iće i piće,  Putne priče

Bili smo u Bistrou Babriga, velikogoričkoj gastro oazi koja nikada ne razočara svojom ukusnom hranom

Ponekad zbog obaveza nemamo vremena kuhati, pa je tako neki dan pala odluka da nakon napornog radnog dana i višesatnog snimanja ručamo vani. S obzirom da smo bili pregladni, prenervozni i preizmoreni da riskiramo, odlučili smo se na sigurnu i provjerenu varijantu te smo se zaputili u bistro Babriga.

Bistro i catering Babriga nalazi se u Velikoj Gorici, a mjesto me “kupilo” još prije nekoliko godina kada sam ga prvi put posjetila. To je jedan od onih restorana za koje se kaže da imaju dušu. Uređen je u tradicionalnom, turopoljskom štihu, a u interijeru prevladava drvo. Interijer je jako sladak, a osim ugodnog ambijenta, poslužuju i odličnu hranu koja je spoj tradicije i modernog doba.

Osim jela po narudžbi, u Babrigi imaju i dnevnu ponudu jela po prihvatljivim cijenama. Mi smo ljubitelji dnevne ponude jela i uvijek rado probamo ono što se nudi, a ovog puta odlučili smo se za spoj jednog dnevnog jela i jednog menija koji se nudio u sklopu Dana okusa hrvatske tradicije.

Fantastični zalogaji na svakom tanjuru

Iz dnevne ponude uzeli smo mahune s kobasicom, koje su sjajno prijale s obzirom da je vrijeme vani bilo podosta hladno. Mahune su bile jako fine, a odlična je bila i kobasica. Ne znam gdje ih nabavljaju, ali u njoj nije bilo gotovo ništa masnog i začina je bilo taman.

Od menija koji su se nudili u sklopu Dana okusa, odabrali smo drugi gdje smo za predjelo dobili fantastične uštipke punjene kulenom i sirom, a koji su se doslovno topili u ustima.

Glavno jelo je bio dimljeni teleći odrezak s pireom od buče i maka s umakom od pečenja, a desert čokoladna torta s bučom i karameliziranim lješnjacima.

Teleći odrezak bio je jako mekan, meso je bilo sočno i topilo se u ustima, a moramo pohvaliti i sjajni pire od buče. Jedinstvenog, slatkastog okusa, sjajno se sljubio s pečenjem i umakom.

S kojeg god tanjura da smo kušali hranu, sve je bilo odlično. Cijena menija iznosila je 22 eura, a cijena porcije mahuna s kobasicom bila je 6 eura. Sve u svemu – nakon ručka bili smo i više nego zadovoljni te smo se ponovo uvjerili u to da Babriga nikada ne razočara.

Ako do sada još niste imali priliku posjetiti ovaj restoran, toplo preporučamo da ga uvrstite na popis te uživate u njihovim jelima koja su uvijek savršena.