Izdvojeno,  Putovanja

Totalna zabava za sve: Bili smo na novom hit karting mjestu koje se otvorilo u poznatom shopping centru

U shopping centru Westgate nedavno je otvoreno novo mjesto dobre zabave za sve uzraste – Gokart Centar West. Smješten na četvrtom katu garaže, Gokart Centar West može se pohvaliti najvećom unutarnjom karting stazom u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe.

Da je karting dobra ideja uvjerili smo se i neki dan kada smo se s društvom zaputili na vožnju u ovaj novootvoreni centar. Centar ima četiri staze – Panda Infinity Speedway, Panda Express, Bamboo Circuit te dječju stazu Baby Panda, posebno dizajniranu za najmlađe vozače. Također, imaju i nekoliko vrsta bolida, od onih nešto slabijih pa sve do malo jačih.

Po dolasku na karting, morat ćete ispuniti prijavnicu te se registrirati. Nakon što obavite papirologiju, odlazite na stazu gdje će vam ljubazno osoblje objasniti pravila, dati vam kacige te vas uputiti u vašu trkaću avanturu.

Različiti paketi

Staza koju smo vozili bila je Bamboo Circuit, a vožnja je trajala 12 minuta. Staza ima nekoliko opakijih zavoja gdje do izražaja dolazi vaše vozačko umijeće, a cijela utrka dosta je napeta te može biti veoma uzbudljiva ako vas je u ekipi nekoliko koji ste vješti za volanom.

Karting nije igra, to je ozbiljna stvar i ozbiljan sport. Bilo da ste profesionalac ili amater, na stazi treba biti pažljiv i oprezan. Ono što je meni osobno bilo jako pozitivno kod Gokart Centra West jest da sam se na stazi osjećala sigurno, a tome je puno doprinijela i profesionalnost osoblja koje se u svakom trenutku utrke nalazi na svakom dijelu staze.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Putne priče (@putneprice)

U ponudi Gokart Centra West ima različitih paketa pa tako možete odabrati od obične 12-minutne vožnje pa sve do paketa koji se odnose na minimalno 6 osoba, a u koji su uključeni trening, kvalifikacije i utrka.

Ranije sam spomenula da ima nekoliko staza. No, da biste isprobali i druge staze, potrebno ih je “otključati”, odnosno odvoziti prvu stazu u određenom vremenu. Tek ako ste dovoljno brzi na prvoj stazi, možete na drugu.

Iako se nisam nešto proslavila s vremenom, jako sam se dobro zabavila, a nakon dva kruga kada sam pohvatala sve zavoje, opustila sam se i za volanom. Osjećaj poslije vožnje bio je sjajan, a ja sam bila kao preporođena – odlobođena od sveg stera, nervoze i negative. Kao da je sve ostalo na stazi…

Izvrsno za druženje s ekipom

Iako je fora provozati se i sam, puno je bolje ako na karting dođete s ekipom. Atmosfera bude jako zabavna, sigurno će vam proraditi i natjecateljski duh te će cijelo iskustvo vožnje biti puno bolje.

Gokart Centar je super mjesto i za team building, a ako ste u potrazi za nekom dobrom zabavom za vas i kolege, toplo preporučamo. I oni koji nikada nisu vozili karting, pa i oni koji možda ne vole prebrzu vožnju, na ovom će se mjestu sigurno zabaviti.

Radno vrijeme centra je od ponedjeljka do četvrtka od 14 do 22 sata, petak i subotu od 14 do 23 sata te u nedjelju od 10 do 22 sata. Više informacija o paketima i centru možete pronaći na njihovim službenim mrežnim stranicama.