Hrana,  Iće i piće,  Putne priče

Posjetili smo šarmantni Verglec: U ovom varaždinskom restoranu hrana ima okus kao da ste je spravljali kod kuće

U Kranjčevićevoj ulici u Varaždinu smjestio se restoran Verglec, jedno od mjesta koje sam već neko duže vrijeme planirala posjetiti. Prošle nedjelje, konačno mi se ukazala prilika te smo svratili u ovu šarmantnu gastro oazu u centru Varaždina. Na ručak smo stigli oko 14 sati i ugrabili posljednji slobodni stol. Nismo imali rezervaciju i zapravo smo imali sreće, jer su sva mjesta bila rezervirana, a restoran je bio pun.

Kako najbolje opisati Verglec? Verglec je restoran s dušom, a čija je hrana okusom identična domaćoj koju pravimo kod kuće. Osoblje restorana jako je ljubazno, a usluga na nivou. Što se samog interijera tiče, on je kao i restoran šarmantan, pomalo u starinskom štihu. Za mene je cijela ta priča bila jako nostalgična jer me sve skupa podsjetilo na neka stara, dobra vremena.

Za predjelo smo odabrali pogaču za četiri osobe sa sirom, koja je bila baš zasitna pa smo dio koji nismo pojeli ponijeli sa sobom kući, a za glavno jelo smo odabrali tri različita jela varaždinskog podneblja.

Posebno moram pohvaliti Varaždinski odrezak, odnosno svinjsko pečenje s mlincima. Pečenje je bilo jako sočno, a mlinci izvrsni.

Također, ugodno me iznenadio i Zagorski odrezak (kotlet sa slaninom i prženim lukom). Naime, kada sam naručivala, malo sam se bojala da će možda biti suh i tvrd, no i on je bio divno pečen, jako sočan i ukusan.

Porcije su taman da se fino najedete, a cijene su pristupačne. Tri glavna jela, pogača i mineralna koštali su nas nešto manje od 50 eura, što je fer i korektna cijena.

Pa, ako ste u Varaždinu i želite ukusnu domaću hranu, navratite u Varglec. I rezervirajte mjesto, jer u ovom restoranu uvijek imaju ljudi.