Događanja,  Putovanja

Najavljen Rijeka Advent, pogledajte što će se sve događati idućih tjedana u Gradu koji teče

U Rijeci je danas najavljen program Rijeka Adventa, koji će započeti 2. prosinca prigodnim programom na Korzu u organizaciji Grada Rijeke.

“Pred nama je možda najposebnije doba godine, dani druženja i veselja. Počinje adventsko doba pa tako i još jedan Rijeka Advent na kojem će, vjerujem, svatko pronaći nešto za sebe i provesti ugodne trenutke u druženju s obitelji i prijateljima u središtu grada ili pak na Trsatu.

Rijeka Advent ove će godine biti na poznatoj i dobro prihvaćenoj lokaciji Trga Riječke rezolucije, na svima dragoj nam šetnici Korzu, u Art kvartu te na Trsatskom kaštelu. Bit će tu i tradicionalno klizalište uz samo more, a za adventsku lokaciju priprema se i Riječki tunel.

Okićeno će, naravno, biti šire područje središta grada na kojem će zasigurno i dio ugostitelja prirediti svoje adventske programe. Paljenje gradske blagdanske rasvjete i početak Rijeka Adventa bit će u subotu 2. prosinca, u 18 sati, odnosno prve adventske nedjelje, a sam program počet će pola sata ranije odnosno u 17.30 sati. Gradina će pak zasjati u blagdanskom ruhu dan kasnije. Pozivam svih da okupe svoje drage ljude i ove blagdanske dane provedu i na Rijeka Adventu te da u dobrom raspoloženju i zabavi obilježe kraj još jedne godine.“, izjavio je gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović.

Ljubitelje adventskih gastro delicija također očekuju slasna iznenađenja na Trgu Riječke rezolucije gdje i ove godine riječki ugostitelji najavljuju zanimljiva blagdanska jela koja su uz puno mašte pripremili povodom Rijeka Adventa. Od nezaobilaznog kuhanog vina i drugih već poznatih toplih napitaka, do tradicionalnih slanih i slatkih delikatesa, ali i mnogih modernih interpretacija zimskih gastro favorita, u najvećoj adventskoj luci naći će se more okusa koji griju i srce i tijelo.

Ovogodišnja čarolija Rijeka Adventa obogaćena je bajkovitom avanturom koja će najviše razveseliti najmlađe, a pružit će im jedinstvenu priliku da zavire u čarobni svijet Djeda Mraza.

Sedmo izdanje Adventa na Gradini, uz nekoliko kilometara lampica i impozantnih dekoracija, donosi i tradicionalno dobru gurmansku ponudu, pregršt zabave i atraktivne sadržaje za sve uzraste. Ovogodišnje sedmo izdanje počinje od 03. prosinca kada se lampice pale u 18 sati i trajat će do 07. siječnja.

U Novu godinu uz hitove Gibonnija

Klizalište Morska pahuljica ponovno će uveseljavati sve ljubitelje zimskih sportskih radosti na ledu od 1. prosinca od 16 sati.

Posebne adventske ponude osmislili su i ugostitelji Riječkih gastronomskih luka koji će u svojim objektima za goste prirediti blagdanski ugođaj i ciljano osmišljene menije kako bi doživljaj blagovanja u praznično vrijeme bio još svečaniji i primamljiviji. Gosti će tako moći uživati u kreativnoj božićno-novogodišnjoj ponudi restorana Botela Marina, restorana Kamov hotela Bonavia, restorana The kitchen by Miljenko u Hiltonu te restorana Antack, Boonker, kod Zajca wine & dine, Konobe Tarsa i Bistro Mornara.

Riječki hoteli pripremili su pakete i posebne adventske pogodnosti za sve goste koji će ih posjetiti za vrijeme Rijeka Adventa, a svoje će objekte tom prigodom prigodno ukrasiti te na taj način upotpuniti riječku božićnu priču i svim posjetiteljima omogućiti da se ovih blagdana u našem gradu osjećaju kao doma. Svi turisti koji u gradu borave dvije ili više noći uz promotivnu akciju Winter Pass moći će i besplatno posjetiti sve najatraktivnije gradske znamenitosti.

U zelenoj oazi i park šumi sv. Križ, podalje od gradske vreve i svjetlosnog onečišćenja, Astronomski centar Rijeka pripremio je prigodni Božićni program koji će sve posjetitelje opustiti, poučiti, povezati s prirodom i upoznati s ljepotama noćnog neba.

Bogat zabavno-glazbeni program na adventskim lokacijama kulminirat će dočekom Nove godine i zabavom do ranih jutarnjih sati na riječkom Korzu! U 22 sata na pozornicu dolaze Grooversi, a u 23 sata palicu preuzima Gibonni koji će nas uvesti u Novu godinu 2024. U prvim satima Nove godine uživat ćemo u glazbi riječkog DJ-a Voljena Korića.

Detaljnije programe u sklopu Rijeka Adventa možete pronaći na stranici www.visitrijeka.hr.