Događanja,  Putovanja

Donosimo program Ivanečkih rudarskih dana: U sklopu manifestacije priprema se i posebna gastro ponuda

U subotu i nedjelju 2. i 3. prosinca u Ivancu će se održati Ivanečki rudarski dani, manifestacija koja čuva sjećanje na ivanečku rudarsku tradiciju, a koja će ove godine biti obogaćena nizom novih sadržaja. Centralni dio manifestacije bit će u subotu i nedjelju, 2. i 3. prosinca, u gradskom parku Ivanec. Tu će vas toga dana dočekati i članovi Ivanečke rudarske čete, jedinstvene postrojbe koja s ponosom čuva rudarsku baštinu Ivanca i ivanečkoga kraja.

Posjetitelji će na manifestaciji moći razgledati i izložbu radova na temu rudarstva koje su izradili učenici OŠ Ivanec u povodu obilježavanja Ivanečkih rudarskih dana davne 2010. godine.

U sklopu manifestacije održat će se i 3. rudarski cener, koja se trči stazom koja vodi pokraj nekadašnjih rudarskih lokaliteta u Ivancu i okolici. Oni koji nisu od trčanja mogu se pridružiti malom rudarskom izletu “Cipelcugom do separatora” i doznati zanimljive detalje o vađenju rude u šoftama, o životu ivanečkih rudara i nizu drugih zanimljivih detalja iz rudarske prolosti Ivanca.

Na izlet se kreće 3. prosinca u 9 sati s gradske špice Ivanec, a pošto su organizatori pripremili i iznenađenje, potrebno se najaviti na info@ivanec-turizam.hr najkasnije do četvrtka, 30. studenog.

Posebna gastronomska ponuda

Sve ono što se nekada moglo naći na rudarskom tanjuru tih ćete dana imati prilike i kušati posjetite li jedan od ugostiteljskih objekata koji su se uključili u ovu promotivnu akciju. Po posebnim cijenama tako možete birati i naručiti Jesti pe rudarski, Rudarski ručak, Rudarski cimplet, čaj, pa čak i rudarski koktel prigodnog naziva “Markštajger” te Ivanečko rudarsko pivo. Akcija “Na rudarskom tanjuru” akcija traje od 2. do 10. prosinca,

Ivanečke rudarske dane organizira Turistička zajednica grada Ivanca, uz podršku Grada Ivanca i Hrvatske turističke zajednice.