Automobiliona

Obiteljski SUV sa sportskom dušom: Testirali smo Opel Grandland GSe kojeg je malo struje u potpunosti transformiralo

Opel Grandland dobio je svoju plug-in hibridnu verziju, koja mu sjajno stoji. Riječ je o modelu Opel Grandland GSe koji smo nedavno testirali, a koji ima 300 konja.

Osim dvobojne karoserije, od ostalih promjena sprijeda tu su i nova pametna LED svjetla, a zbog aerodinamike je i usisnik spušten dolje. U dimenzijama se Grandland nije mijenjao, a straga je na ovim sportskim verzijama dodana oznaka GSe u efektnoj, žutoj boji. Kokpit u automobilu je digitaliziran i “čist”, s dva ekrana koji se skladno nastavljaju jedan na drugi. Vozačev displej dimenzija je 12 inča, nudi jako puno informacija za prikaz, a sami prikazi se mogu mijenjati, odnosno personalizirati. Na vozačev displej nastavlja se glavni ekran dimenzija 10 inča.

Pošto je djelomično elektrificiran, u vožnji se osjeti “električni šus”, što je dobro za brzo kretanje ali i za pretjecanje na autocesti, gdje je pak dosta tih za jedan SUV. Iako je Grandland dimenzijama velik auto, u gradu je dosta suveren i “ne mari” za ležeće policajce i šahtove. Na otvorenoj cesti pak je udoban i lako guta kilometre, dok je u zavojima tipičan SUV. Odnosno, manje voli zavoje, a više voli krstarenje po ravnoj cesti.

Što se potrošnje tiče, ako se vozite samo na benzin njegova prosječna potrošnja je između 7 i 8 litara. No, punite li ga redovno, potrošnja mu se može spustiti ispod 2 litre. Opel Grandland starta od 32.760 eura, a cijena ovog testnog GSe modela je 57.357,91 euro.

Cijeli test pogledajte u videu.