Advent i Božić,  Putovanja

Savršeno za vikend bijeg: Pronašli smo bajkovito mjesto na jezeru idealno za romantični adventski izlet

Još manje od mjesec dana dijeli nas od početka adventskog razdoblja koje prethodi Božiću, a već sada se naveliko pretražuju interesantne lokacije koje će posjetiteljima ponuditi čarobni blagdanski doživljaj. U moru ponuda za razne božićne sajmove koji su pred nama, pronašli smo jednu koja nam je baš jako privukla pažnju jer je zaista jedinstvena.

Riječ je o adventskom sajmu u austrijskoj pokrajini Koruškoj na Millstätterskom jezeru, a gdje će posjetitelji i ove godine moći prisustvovati zadivljujućoj igri svjetla te će doživjeti priču prepunu osjećaja i novih doživljaja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Millstätter See in Kärnten (@millstaettersee)

Šetnja millstattskim putem svjetla jedinstveno je iskustvo, a zahvaljujući audio vodiču, obitelji mogu doživjeti glazbenu priču 24 sata dnevno. Priča je jedostavna – sve što treba je skenirajti QR kod i dopustiti da vas zvuk iz slušalica ponese u čarobni svijet bajki. Put je optočen osvijetljenim drvcima i umjetničkim svjetlosnim instalacijama, a koje osvjetljavaju ulaze ka veličanstvenoj unutrašnjosti Millstatta gdje mališane čeka božićno iznenađenje: vilinsko stablo koje govori, odnosno lipa stara 750 godina koja priča svoje nevjerojatne priče.

Pustite brodić želja

Subotom i nedjeljom na jezeru možete se prepustiti romantici tijekom zimskog izleta brodom, a svakog dana smaragdno zelenom vodom jezera možete pustiti svoj brodić želja na kupalištu u Millstattu. Na jedra brodića napišite osobnu adventsku poruku te je pustite da praćena sjajem svjećice krene na put jezerom.

U adventskom programu možete uživati svakodnevno od 2. prosinca 2023. do 6. siječnja 2024. Uz brojna popratna događanja, tu su i neka posebna koja vrijedi posjetiti: 12. prosinca od 15.00 do 20.00 h adventski sajam udruge “Bürgerfrauen” u opatiji Millstatt, 19. prosinca u 20 sati Paldauer božićni koncert u samostanskoj crkvi, 22. prosinca božićni koncert Koruškog zbora Millstatt u samostanskoj crkvi i 31. prosinca obiteljski vatromet u 17 sati kod lokala Kap.

Posjetitelje čaka i bogata ugostiteljska ponuda gdje će se nuditi božićni specijaliteti.

Do mjesta Millstatt am See možete vrlo jednostavno bez automobila, doći javnim prijevozom. S obližnje željezničke stanice u mjestu Spittal na Dravi redovito voze autobusi za Millstatt, a možete iskoristiti Nockmobil, regionalni fleksibilni taksi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Millstätter See in Kärnten (@millstaettersee)

Planirate li putovati automobilom, od Zagreba do Millstätterskog jezera trebat će vam nešto malo više od 3 sata vožnje, a više informacija o sajmu, kao i ponudu možete pronaći ovdje.

FOTO: Instagram / Screenshot