Advent i Božić,  Putovanja

Advent u Varaždinu i ove će godine zasjati punim sjajem, a vraća se i popularna atrakcija od prije nekoliko godina

Gradovi i općine već naveliko pripremaju svoja dventska događanja, a najavu najljepšeg doba u godini objavio je i grad Varaždin. Advent u Varaždinu koji je proteklih godina postao sinonim za nezaboravan zimski festival ove će se godine održati od 1.12.2023. do 7.1.2024. godine.

Srce Varaždina, pšopularni Korzo, i ove godine postaje središte čarolije tijekom Adventa. U neposrednoj blizini Korza smještena je i varaždinska katedrala, gdje svake adventske subote svijetle tradicionalne adventske svijeće.

Vraća se Panoramski kotač

Osim na Korzu brojnih događanja bit će i na popularnom Stančiću, a ove godine u Varaždin se vraća velika atrakcija u kojoj suz građani uživali prije nekoliko godina, Panoramski kotač.

Adventski panoramski kotač bit će postavljen u Gajevoj ulici. Visok je 23 metra pa će posjetitelji moći uživati u pogledu na blagdanski uređen grad. Panoramski kotač ima 18 gondola, a u svaku će se moći smjestiti po četiri osobe.

Najmlađi posjetitelji i ove će godine moći uživati u Čarobnom gradu Djeda Mraza te u Ledenoj ČAroliji, odnosno velikom klizalištu s ledenim toboganom.

U sklopu Adventa u Varaždinu bit će organizirana i prigodna prodaja, a organizatori će narednih dana objaviti i popratni program kulturnih događanja u Varaždinu tijekom Adventa,

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama Adventa u Varaždinu.

FOTO: Screenshot/Advent u Varaždinu