Automobiliona

Prostrani i luksuzni kombi u kojeg stane pet dječjih sjedalica: Vozili smo VW Multivan

Kombiji ne moraju uvijek biti dosadni, a to nam je nedavno na testu savršeno pokazao VW Multivan, kombi sa stilom i daškom luksuza.

Riječ je o vozilu s plug-in hibridnim pogonom i 2018 KS. Multivan ima 7 sjedala i prtljažnik zapremnine 469 litara kada su sva sjedala u zraku. Bez trećeg reda sjedala, zapremnina prtljažnika iznosi 1850 litara, a maknete li kompletno sva sjedala, zapremnina iznosi 3672 litara.

Putnički prostor je modularan, a sjedala možete preklapati, pomicati, a po potrebi i vaditi iz kombija. Sjedala teže od 23 do 29 kilograma. Ima 5 isofixa, tako da u kombiju možete prevoziti petero djece. Ima bateriju od 13 kWh što će vam biti dostatno za nekih 40-50 kilometara čisto električne vožnje, a na kućnoj utičnici napunit ćete ga za 6 sati.

S napunjenom baterijom najbolje ga je voziti u hybrid načinu vožnje, gdje on sam odlučuje kada vozi na struju, a kada na benzin. U tom načinu, potrošnja po WLTP-u iznosi 1,5 l/100 km. Cijena mu starta od 50.160 eura, a model koji smo testirali košta 73.312,59 eura.

Više o vozilu pogledajte u videu.