Automobiliona

Stigao je novi Peugeot 2008: U osvježenom ruhu, popularni SUV postao je još bolji i atraktivniji

Peugeot Hrvatska u srijedu je predstavio osvježeni Peugeot 2008, model koji je već više od 3 godine jedan od najprodavanijih SUV modela u takozvanom B segmentu vozila. Temeljen na privlačnosti kroz nova dizajnerska rješenja, emociji gdje je fokus stavljen na kupca i iskustvo vožnje te izvrsnosti, odnosno beskompromisnoj kvaliteti, novi Peugeot 2008 namijenjen je ljudima koji cijene dizajn i vole moderan izgled automobila.

Osvježeni Peugeot 2008 je kombinacija brojnih noviteta, ali i zadržanih osam prednosti njegovog prethodnika. Na automobilu je potpuno redizajniran prednji dio, ima nova LED svjetla, ali i nove dekorativne elemente, 3D stilizirane naplatke, a dolazi i u novoj selen sivoj lansirnoj boji. Logo se nalazi samo sprijeda, dok je straga zamijenjen natpisom Peugeot.

FOTO: Ines Jelušić

Novi 2008 ima multimedijski sustav i-Connect, i-Cockpit najnovije generacije sa središnjim 10-inčnim dodirnim zaslonom. U modelima s većom opremom, dolazi s mogućnošću bežičnog zrcaljenja zaslona. Također, poboljšano je, odnosno ubrzano i bežično punjenje mobitela.

FOTO: Ines Jelušić

Neke od opcija koje će vozačima pripomoći u vožnji su traženje parkinga, stanice za punjenje, benzinskih postaja i sličnih sadržaja. Auto pokazuje i “opasna mjesta“, odnosno lokacije gdje se nalaze kamere. Peugeot 2008 ima i nove HD kamere što će svakako doprinijeti lakšem parkiranju i snalaženju u nekim užim prostorima.

Unutrašnjost automobila puno je finija zahvaljujući kvalitetnim i boljim tkaninama, a novitet je i masaža vozačkog sjedala. Dolazi u tri paketa opreme – Active, Allure i GT. Peugeot 2008 moći će se nabaviti kao benzinac (130 i 100 KS), dizelaš (100 KS), ali i električni model sa 156 KS te 136 KS koji će biti dostupni od veljače 2024. godine. Cijena mu starta od 23.370 eura, dok najskuplji i najjači električni model s 156 KS koštati 43.680 eura. Povodom lansiranja, pripremljena je i akcija leasing beskamatnog financiranja na 3 rate, uz poklon set zimskih guma.

FOTO: Ines Jelušić