Automobiliona

Dva nova atraktivna SUV-a stigla u Hrvatsku: Benzinac i strujić oduševljavaju izgledom, ali i cijenom

Auto Hrvatska, uvoznik automobila DFSK, u četvrtak je predstavio svoja dva nova modela s kojim napadaju SUV segment vozila. Riječ je o električnom SUV-u Seres 5 i te potpuno novom benzincu Forthing.

Nakon modela Seres 3, čije su odlike bile niska cijena, dobar doseg baterije te bogata oprema, konačno je stigao i Seres 5. Ovaj premium sportski e-SUV dolazi u 8 boja, automobil je inspiriran prirodom, a kupci će moći birati i između 5 različitih interijera.

Kožna sjedala mogu se podesiti u 12 smjerova te imaju opciju grijanja, ventilacije i masaže, a za još ugodniju vožnju tu je mogućnost namještanja ambijentalne rasvjete te panoramski krov.

Seres 5 dolazi u verzijama Standard i Premium, a  Hrvatskoj će biti dostupan jači model s baterijom kapaciteta 80 kWh. Prema WLTP-u, to bi trebalo biti dostatno za nekih 500-tinjak kilometara.

Premium verzija ima dva elektromotara ukupne snage 430 kw, odnosno 585 KS.

Seres 5 koštat će 59.900 eura, a novi vlasnici dobivaju jamstvo na bateriju 8 godina ili 160.000 km, dok je jamstvo na vozilo 4 godine, odnosno 100.000 km.

Novi igrač u gradu

Osim njega, predstavljen je i benzinac Forthing T5 EVO, odnosno “novi igrač u gradu”, kako mu od milja tepaju. Dongfengov Forthing je gradski SUV kojeg pokreće provjereni Mitshubishijev 1.5 turbo motor. Ima 177 KS i poznati Magna mjenjač DCT 300 sa 7 brzina.

Forthing dolazi u pet različitih boja karoserije te s bogato opremljenom unutrašnjošću. Paket opreme je samo jedan, Exclusive, a koji uistinu ekskluzivno i izgleda.

Cijena novog benzinskog SUV-a markantnog izgleda iznosi 29.990 eura, a s njime dolazi i jamstvo od 5 godina ili 100.000 km.