Hrana,  Iće i piće,  Putne priče

Kroasan, ‘french toast’ ili nešto treće? Ovako u Francuskoj izgleda jedan tipični doručak

Postoji puno razloga zašto posjetiti Francusku, a jedan od najčešćih razloga koji ljudi navode je njihova hrana. Od doručka pa sve do večere, u Francuskoj se istinski uživa u svakom zalogaju, a njihovim delicijama ponekad je jednostavno nemoguće odoljeti.

Ako putujete u Francusku, ono što si obavezno morate priuštiti je tipični francuski doručak.

@inesica_b Što posjetiti u Parizu u dva dana?! ???????? Puno toga se može uz dobru organizaciju, ali imajte na umu da će vam dosta toga i ostati za neki drugi put ???? Pariz je ogroman, vrvi znamenitostima koje vrijedi pogledati i obići. Mi se definitivno vraćamo ponovo ???? #travel #travelling #traveltiktok #paris #france #travelvideo #europe #travellingeurope ♬ Les Champs-Elysées – Joe Dassin

Nezaobilazni dio francuskog doručka su kroasani. Mekani i prozračni, u Francuskoj su oni nevjerojatnog okusa i kada ih jednom tamo probate, znat ćete razliku između onih koje kupujemo u Hrvatskoj i onih koje će vam poslužiti primjerice u nekom šarmantnom bistrou u Parizu.

Dva popularna sendviča

Osim kroasana koji se najčešće poslužuju prazni, Francuzi vole i Pain au chocolat – lisnato tijesto punjeno čokoladom.

Dio jutarnje trpeze često su tost i baguett, na koje se maže maslac i neki fini džem.

Sigurno ste barem jednom u životu čuli za izraz ‘French toast’, odnosno u prijevodu pohani kruh. I to jelo često se može pronaći na njihovom meniju, baš kao i sendviči Croque Madame i Croque Monsieur.

Francuzi vole jaja pa se na njihovom jutarnjem meniju često nađu i omleti. Također, u Francuskoj se na svakom čošku nude i palačinke, koje oni nazivaju crepes.

Naravno, nezaobilazni dio doručka je i kava, a u bistroima će vam često ponuditi i cijeđeni sok od naranče te kakao.