Putne priče,  Putovanja

Kraljica je obožavala ovu hrvatsku plažu, a otkrila je i ljekovita svojstva koja se skrivaju tik uz nju

Hrvatska se može pohvaliti predivnim plažama od sjevera pa sve do samog juga zemlje, a negdje na sredini smjestila se jedna od najpoznatijih pješčanih plaža – Kaljičina plaža u Ninu. Ako i niste pretjerano zagriženi da svoj godišnji odmor provedete u pijesku, na Kraljičinoj se plaži barem jednom u životu morate okupati. Jer ako niste, propuštate jedan zaista fantastičan i poseban doživljaj.

Osim što je idealna za obitelji s malom djecom, ova ninska plaža od davnina je poznata i po svojim ljekovitim svojstvima.

Prema legendi, u blagodatima ove plaže uživali su prvi hrvatski kralj Tomislav te njegova supruga Jelena a prema predaji, plaža je dobila ime upravo po njoj. Kada bi dolazili u Nin, kralj i kraljica voljeli su provoditi vrijeme na ovoj plaži, a navodno je upravo Jelena otkrila blagodati ljekovitog blata koje se nalazi uz plažu.

U njezinom otkriću i dan danas uživaju posjetitelji ove plaže, a mnogi na Kraljičinu plažu dolaze kako bi im blato olakšalo zdravstvene tegobe.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Putne priče (@putneprice)

Popratni sadržaj

Sama plaža proteže se na velikom području, a osim pijeska, specifična je i po velikom plićaku pa će se svi oni koji žele ozbiljno zaplivati morati udaljiti od plaže. Nas plaži su postavljene i ležaljke sa soncobranima. Cijena im je bila 20 eura po danu, a dobit ćete i mali sef koji se nalazi na suncobranu, a gdje možete skloniti vrijedne stvari koje imate.

Uz samu plažu nalazi se veliki parking i sanitarni čvorovi, a na plaži se nalazi i nekoliko ugostiteljskih objekata gdje možete sjesti, popiti kavu ili nešto pojesti. Za dječju razbibrigu, tu su i napuhanci na moru. Kraljičina plaža uvijek je krcata, a mi smo je ove godine u dva navrata posjetili nakon 18 sati, kada je gužva bila puno manja. Dobra stvar kasnijeg odlaska na Kraljičinu plažu je i to što ćete moći uživati i u spektakularnom zalasku Sunca.

Bez obzira jeste li ljubitelj pijeska ili ne, Kraljičina plaža definitivno bi se trebala naći na ‘must’ listi svakoga tko voli istraživati ljepote Hrvatske. Nakon plaže, predlažemo da prošećete romantičnim Ninom te večerate u jednom od njihovih restorana koji nude lokalne specijalitete. Vjerujte nam na riječ – nećete požaliti…