Putovanja

Ryanair predstavio Zimski red letenja: Uvodi se jedna nova linija i povećava se broj letova prema sedam popularnih destinacija

Ryanair je objavio zimski red letenja 2023/24 za Zagreb s 19 linija. Od već dobro poznatih starih linija, red letenja uključuje i jednu novu destinaciju na ruti za sunčane Lanzarote te povećanje frekvencija na rutama za Basel, Dublin, Göteborg, Malagu, Maltu, Memmingen i Paris Beauvais.

Ryanair je inače zrakoplovni prijevoznik broj 1 u Hrvatskoj sa 19 linija u Zagrebu te prometom od 1,2 milijuna putnika godišnje. Značajni rast (+22% u 2023. fiskalnoj godini) osiguravaju  3 Ryanairova zrakoplova bazirana u Zagrebu što predstavlja ulaganje od 300 mil USD u Zagrebu i osigurava 90 visoko plaćenih radnih mjesta u zrakoplovnoj industriji.

Zadovoljni zimskim redfom letenja

Na predstavljanju Ryanair Zimskog reda letenja u Zagrebu Jason McGuinness, direktor komercijalnih poslova rekao je da Ryanair sa zadovoljstvom nudi više izbora i najniže cijene karata putnicima u Zagrebu u zimskom redu letenja 2023/24 za 19 destinacija, uključujući i jednu novu sunčanu destinaciju Lanzarote, kao i povećajne frekvencije do popularnih odredišta poput Dublina i Göteborga te sunčane Malage i Malte između ostalog.

“Ovaj novi Zimski red letenja opsluživati će 3 Ryanairova zrakoplova bazirana u Zagrebu, što predstavlja ulaganje od 300 milijuna $ i podržava 90 visoko plaćenih profesionalnih poslova u zrakoplovnoj industriji, a Ryanair nastavlja jačati povezanost, razvijati turizam i otvarati nova radna mjesta u Zagrebu”, kazao je.

“Izražavamo zadovoljstvo predstavljanjem Zimskog reda letenja zrakoplovne kompanije Ryanair za sezonu 2023/24.  Želimo istaknuti da Ryanair daje veliki doprinos mreži letova zagrebačke zračne luke sa 27 destinacija u ljetnom redu letenja i najavom 19 odredišta u nadolazećem zimskom redu letenja. Meunarodna zračna luka Zagreb će i dalje raditi na širenju svoje mreže letova, kako bismo ponudili najbolje iskustvo putovanja svim našim putnicima”, istaknuo je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb d.d.

FOTO: Ryanair