Automobiliona

Bauštelac izvana, šminker iznutra: Novi Musso Grand idealan je za gradilište, ali i za izlet na more s obitelji

U Hrvatskoj je i službeno predstavljen Musso Grand, pick-up korejskog proizvođača SsangYonga koji je ovim modelom ujedno predstavio i svoj novi izgled. Velik, odvažan i stvoren za obavljanje zahtjevnih poslova, ovo vozilo odlikuje suvremeni izgled vanjštine, ali i unutrašnjosti.

FOTO: Ines Jelušić

Dolazi s 2,2 XDI turbodizelskim motorom sa 202 KS, ima mogućnost vuče 3,0 tone (s automatskim mjenjačem), opterećenje tereta do 1.140 kg, dok mu je najveća ukupna dozvoljena masa vozila i prikolice 6.450 kg u slučaju da vozilo ima ručni mjenjač, odnosno 6.750 u verziji s automatskim mjenjačem.

@inesica_b Pravi ‘bauštelac’ izvana, a šminker iznutra! ???? Kako vam se sviđa novi Musso Grand? #ssangyong #mussogrand #pickup #cars #cartok #automotive #driving #drivingexperience ♬ Fresh Akogi-only songs / Live music – Ryo-ta

Iako izvana izgleda kao tipično „radno vozilo“, njegova unutrašnjost nudi ugodan ambijent koji će vas iznenaditi te je sve osim „radne“. Za dašak finoće u automobilu zaslužni su fini materijali i sjedala presvučena kožom, ali i brojne ostale opcije. Pa tako ovisno o opremi, Musso Grand može ponuditi zaslon na dodir od 9,2 inča, digitalni radio, navigaciju TomTom te povezivost s Apple CarPlay ili Google Android Auto. Uključuje i bogatu standardnu opremu, a prostranost i udobnost koje pruža putnicima najbolji su u njegovom razredu.

FOTO: Ines Jelušić

Na zalihi u Hrvatskoj

Musso Grand može se pohvaliti brojnim sigurnosnim opcijama kao primjerice automatsko kočenje u nuždi (AEB), sustav upozoravanja na neočekivanu promjenu vozne trake (LDW), sustav upozoravanja na poprečni promet (RCTA), automatsko zasjenjivanje prednjih svjetala (HBA), sustav upozoravanja na pomicanje vozila sprijeda (FVSA), sustav upozoravanja kod vožnje unatrag (EAF), upozoravanje na vozila u mrtvom kutu (BSD)…

FOTO: Ines Jelušić

Novi i snažniji turbodizelski motor plod je SsangYongovog višedecenijskog iskustva, sa snagom od 202 KS. S djelomičnim 4WD pogonom vozač može sam izabrati kada će aktivirati sustav obzirom na promijenjene prilike na cesti ili terenu, što omogućava viši stupanj sigurnosti i učinkovitosti djelovanja u usporedbi s tradicionalnim sustavima pogona na četiri kotača.

FOTO: Ines Jelušić

Musso Grand je već na zalihi u Hrvatskoj, a cijena bogato opremljenog modela s 4×4 pogonom i duplom kabinom (5 sjedala) iznosi 45.299€. Tvrtka je za nadolazeću jesen najavila dolazak još dva modela – električni terenac e-Korando i potpuno novi model Torres.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ines Jelušić (@ines.jelusic)