Po Hrvatskoj,  Putovanja

Ako volite pješčane plaže, ovih devet lokacija apsolutni su ‘must’ na našoj prekrasnoj obali

Kada netko spomene pješčane plaže, često pomislimo na neke daleke i egzotične destinacije. No, predivnih pješćanih plaža ima i u Hrvatskoj, a na stranici Croatia.hr pronašli smo popis 9 sjajnih pješćanih plaža koje biste, ako još niste, obavezno trebali posjetiti dok nam još traje ljeto.

Bijeca

Ovaj istarski pješčani raj nalazi se u Medulinu. Brojni sadržaji, borova šuma, mogućnost bavljenja sportom i mediteranska ljepota čine ovo mjesto pravim izborom za ljetni dan iz bajke.

Rajska plaža

FOTO: TZ Lopar

Rajska plaža je pravi raj na otoku sreće. Dugačka oko 1,5 kilometra, nosi status Plave zastave, što ukazuje na kvalitetu i čistoću vode te očuvanost prirodnog okoliša u cjelini.

Sakarun

FOTO: Dugiotok.hr

Sakarun je definitivno jedna od najpoznatijih pješćanih plaža u Hrvatskoj, koja se nalazi na Dugom otoku. Poznata je po bijelom pjesmu i tirkiznom moru koje oduševljava svakog posjetitelja, a zbog plitkog je mora pogodna i za mališane.

Kraljičina plaža

Najduža pješčana plaža u Hrvatskoj nalazi se u Ninu. U nepreglednom ninskom prostranstvu pijeska i pogledu na Velebit uživala je i hrvatska kraljica Jelena, a u blizini plaže nalazi se i najveći poznati lokalitet ljekovitog blata u Hrvatskoj.

Bačvice

Poznata i kao splitski dnevni boravak i hram picigina, tijekom ljeta vrvi kupačima koji uživaju u savršenom pogledu na otoke splitskog arhipelaga i bogatom noćnom životu.

Velika plaža

Velika plaža nalazi se u Omišu, a posebna je po tome što nudi posebnu atmosferu u kojoj se spajaju planine i more.

Saplunara

Saplunara na Mljetu oduševljava finim pijeskom i svojim jedinstvenim izgledom, a posebno će je cijeniti ljubitelji netaknute prirode, koji će uživati u mediteranskom zenu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Saplunara Mljet (@saplunara)

Šunj

Najpopularnija pješčana plaža dubrovačkog akvatorija smještena je na otoku Lopudu, čarobnom princu Elafita. Uvala Šunj tijekom dana živo je i zabavno mjesto prepuno nautičara i kupača.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Martin Dudley (@martindudley_photography)

Saplun

Za dolazak na ovu plažu morat će otići na Lastovo, najudaljeniji naseljeni otok u Hrvatskoj, a potom i pronaći brod koji će vas odvesti na nenaseljeni otočić s jedinom pješčanom plažom u lastovskom arhipelagu snova. Ovaj put vrijedi prijeći jer Saplun je mjesto iz bajke – bijeli pijesak, tirkizno more i šum mora.

FOTO: TZ Lopar, Dugiotok.hr, Instagram