Događanja

U subotu nas na nebu čeka pravi spektakl. Ako želite promatrati zvijezde uz stručno vođenje i predavanje, obavezno navratite do Kaubojskog sela Roswell

U noći sa subote na nedjelju na nebu se očekuje pravi spektakl. Tada će, naime, biti vrhunac aktivnosti meteorskog roja Perzeida koji je u narodno poznatiji kao Suze svetog Lovre.

Prilike za promatranje ove godine bit će jako povoljne jer će Mjesec gotovo potpuno izostati s neba pa njegova svjetlost neće vizualno narušavati zvijezde padalice.

Na brojnim lokacijama diljem zemlje posjetitelji će moći promatrati zvijzede, a u suradnji sa Astronomskom akademskom zajednicom Rijeka promatrat će se i iznad Kaubojskog sela Roswell.

Početak od 19 sati

Početak je u 19.00 sati uz logorsku vatru i muziku na otvorenom, a uz stručno vodstvo Astronomskog akademskog centara moći ćete uživati od 20 sati u zanimljivom predavanju “Asteroidi sjeme života”, od 21 sati u promatranju zvjezdanog neba teleskopom, a od 22 sata u promatranju zvjezdanog neba i perzeida na livadi iznad Roswella te šetnji uz baklje.

Domaćini će se pobrinuti i za dobru ugostiteljsku ponudu. Cijena ulaznice za odrasle iznosi 5 eura, za djecu 4 eura, dok cijena obiteljske ulaznice (dvoje odraslih i do troje djece) iznosi 15,00 eura.

FOTO: Pexels