Događanja

Nakon tri godine pauze, vraća će Štrudlafest: Osim natjecanja u pripremi štrudle, posjetitelje čeka i bogat zabavni program

Nakon tri godine, ljubitelji štrudle dolaze na svoje. Naime, od 1. do 3. rujna u Jaškovu, selu štrudle, održat će se 8. Štrudlafest. Ovaj festival poznat je po postavljanju svjetskog Guinnessovog rekorda u dužini štrudle prije osam godina. Ove godine, na Štrudlafestu će se ponovno održati natjecanje u izradi tradicionalne štrudle, koju će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od gastronomskih znalaca.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Štrudlafest (@strudlafest)

U subotu, 2. rujna, imat ćete priliku pokazati svoje vještine u pripremi najbolje štrudle. Tema ovogodišnjeg natjecanja je osvježavajuća kombinacija jabuka i grožđa, koja je postala simbol Jaškova nakon postavljanja rekorda. Broj timova je ograničen te se prijave primaju do popunjavanja mjesta, a završno sa 25.08.2023., a više informacija o prijavi timova možete pronaći na mrežnim stranicama Štrudlafesta.

Koncerti i kviz

Osim samog natjecanja, posjetitelji će moći uživati u brojnim drugim zabavnim programima. U petak, 1. rujna, u 20 sati na rasporedu je koncert Luke Nižetića, a prije koncerta u petak posjetitelji će se moći okušati u “Štrudla pub kvizu” kojeg će pripremiti Krešimir Sučević Međeral. Dok će subota u Jaškovu biti u znaku natjecanja za naj štrudlu, u nedjelju 3. rujna u 17 sati na rasporedu je koncert Filipa Rudana.

FOTO: Instagram Štrudlafest