Po svijetu,  Putovanja

Ovih 50 lokacija u Italiji jako su popularne na Instagramu u 2023. godini. Uvjerljivo najviše fotki nastalo je kraj poznate povijesne atrakcije u centru Rima

Italija je već godinama pravi mamac turiste. Od sjevera do juga, ova susjedna zemlja nudi pregršt zanimljivih sadržaja i lokacija koje vrijedi posjetiti. Ova europska zemlja smještena je na Apeninskom poluotoku, a poluotok okružuju Jadransko, Tirensko i Jonsko more. Osim po svojoj bogatoj povijesti, umjetnosti i kulturi, Italija je poznata i po modi, automobilima, ali i kulinarskoj tradiciji.

Glavni grad Italije je Rim, nekada prijestolnica moćnog Rimskog Carstva, a danas mjesto bogate povijesne i kulturne baštine.

Svaki dio Italije specifičan je i lijep na svoj način, a neka mjesta u susjedstvu posebno su popularna na društvenim mrežama.

Kolosej najpopularniji na Instagramu

GetByBus platforma za pretragu i kupnju autobusnih karata sastavila je popis 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Italiji u 2023. godini. Prema podacima do kojih su došli,  Lazio i Toskana najpopularnije su regije, a Rim i Firenca najpopularniji talijanski gradovi na Instagramu, a gotovo polovica lokacija nalazi se u ova dva grada.

Najpopularnije talijansko mjesto na Instagramu je rimski Kolosej, veličanstveni amfiteatar koji je smješten u samom centru Rima.

Na drugom mjestu je pitoreskni Nacionalni park Cinque Terre koji obuhvaća 5 slikovitih, srednjovjekovnih gradića, dok je na trećem mjestu još jedna lokacija u Rimu – Fontana di Trevi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cinque Terre Italy ???????? (@cinqueterreitaly)

Na četvrtom se mjestu nalazi Milanska katedrala, jedna od najvećih i najimpresivnijih crkava na svijetu čija je gradnja trajala pola tisućljeća, dok je na petom mjestu Trg svetog Marka u Veneciji.

Na šestom mjestu je Burano, na sedmom rimski Panteon, na osmom Ponte Vecchio u Firenzi, na devetom Kosi toranj u Pisi, dok se na desetom mjestu nalazi jezero Braies. Popis svih 50 lokacija možete pronaći ovdje.

FOTO: Pexels, GetByBus