Izdvojeno,  Putovanja

Ova hrvatska plaža našla se na listi 50 najljepših plaža na svijetu: Skrivena iza stijena, idealna je za odmor i uživanje

Hrvatska je prepuna prelijepih plaža, a neke od njih redovito završe na svjetskim popisima najljepših mjesta koje vrijedi posjetiti. Među njima je i plaža Pasjača u Popovićima kod Konavla, koja je ove godine završila na popisu 50 najljepših plaža svijeta prema listi portala The World’s 50 Best Beaches.

Pasjača inače gotovo svake godine završi na nekoj top listi najboljih plaža pa ne čudi niti ovogodišnje uvrštenje na ovu laskavu listu.

Ovaj skriveni raj okružen je strmim stijenama i tirkizno plavim morem, a želite li uživati na ovoj plaži, morat ćete malo hodati. Naime, do plaže se dolazi spustom po stazi i stepenicama, a na pojedinim dijelovima “spust” je nešto i zahtjevniji pa preporučamo adekvatnu obuću. Japanke i šlape, u ovom slučaju, nisu baš najbolji izbor. Na jednom dijelu staze, morat ćete čak proći kroz stijenu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Putne priče (@putneprice)

Prekrasno more i mir

Pasjača je poznata po kristalno čistoj tirkiznoj boji mora. Obzirom da je prilično skrivena i izolirana, nije toliko poznata i posjećena kao neke druge plaže na Jadranskoj obali pa je na plaži zagarantiran mir.

Na plaži nema apsolutno nikakvih sadržaja, stoga ako je planirate posjetiti, ponesite sa sobom sve što vam je potrebno – vodu, hranu i ostale stvari u kojima uživate dok ste na moru.