Vijesti

Psi u talijanskim vlakovima do rujna se mogu voziti besplatno: Iza ovoga stoji sjajna akcija nacionalnog željezničkog prijevoznika

Talijanski nacionalni željeznički prijevoznik ovog ljeta provodi sjajnu akciju! Naime, s ciljem smanjenja napuštanja pasa tijekom godišnjih odmora u ljetnim mjesecima, putnici će svoje četveronožne prijatelje u brzim Frecce vlakovima moći besplatno prevoziti do 15. rujna, odnosno do 5. rujna 2023. u Intercity vlakovima, javlja Eko vijesnik.

Promotivna akcija Italia in Tour ovog ljeta vrijedi i za prijevoz regionalnim Trenitalia vlakovima te se putnicima nudi mogućnost neograničenog putovanja tijekom tri dana za svega 29 eura ili po cijeni od 49 eura za petodnevna putovanja. Putnicima se dopušta da vlakom prevoze pse srednje veličine, kao i one velike, i to koliko god često žele, pod uvjetom da je životinja na uzici i s brnjicom.

Nakon što istekne ova akcija, putnici će u Frecce i Intercity vlakovima moći kupiti kartu za svog psa po cijeni od samo pet eura za putovanje od nedjelje do petka, a subotom će karta stajati samo jedan euro.

Inicijativa dala izvrsne rezultate

Inicijative talijanskog nacionalnog željezničkog prijevoznika već daju izvrsne rezultate pa je od siječnja do svibnja 2023. godine Trenitalia vlakovima prevezeno više od 140 000 kućnih ljubimaca, odnosno čak 75 % više u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

Za putovanje s kućnim ljubimcima u vlakovima Trenitalia, putnici moraju imati valjanu europsku putovnicu za pse kao potvrdu o zdravlju i cijepljenju životinje. Psi vodiči za slijepe osobe voze se besplatno u svim Trenitalia vlakovima, kao i mali kućni ljubimci koji se prevoze u transporteru do maksimalne veličine 70x30x50 cm.

FOTO: Pexels