Događanja

Likerijada, sajam domaćih proizvoda, branje borovnica i puno dobre zabave: Ove subote dođite na Dan borovnica u Ravnu Goru

Ako vikend želite provesti u prirodi, Gorski kotar je idealna destinacija za to, a u subotu se u Ravnoj Gori održava i zanimljiva manifestacija – 25. Dan borovnica u organizaciji Općine Ravna Gora i Udruge Plodovi gorja Gorskog Kotara.

Manifestacija će se odvijati tijekom cijelog dana, a posjetitelje očekuje sajam domaćih proizvoda i suvenira, obilazak staza i šetnica na Javorovoj kosi uz branje borovnica, ponuda štrudle od borovnica, glazbeni ugođaj uz duo Skala, koncert puhačkih orkestara te večernja zabava uz nastup Maje Šuput.

Masnifestacija će se održati na trgu kod SPC-a “Goranka”, a ove godine ve godine novost je i “Likerijada” : degustacija likera i rakija (kotizacija 5 eura), ocjena kvalitete likera i voćnih rakija te stručna radionica “Gdje najviše griješimo u proizvodnji voćnih rakija?” koju će voditi izv.prof.dr.sc. Marin Mihaljević Žulj iz Lynx Craft Distillery

Šetnja i branje borovnica

Još jedna od zanimljivih stvari u sklopu ove manifestacije je uspon na Javorovu kosu i branje borovnica. Po zanimljivom brdašcu Javorova kosa bit će organizirana šetnja planinarskog tipa ukupne dužine 7 kilometara, a gdje ćete sami moći ubrati borovnice.

Kotizacija za planinarenje iznosi 10 EUR te uključuje piće i zalogaj dobrodošlice, stručno vođenje te štrudlu od borovnica. Za djecu do 12 godina šetnja je besplatna. Ukoliko želite sudjelovati, prijaviti se možete OVDJE.