Događanja

Ovogodišnji Lepoglavski dani pršte zanimljivim događanjima: Program kreće u subotu, imamo sve detalje

U Lepoglavi će se u subotu i nedjelju 8. i 9. srpnja održati Lepoglavski dani, a ovogodišnje 13. po redu izdanje zabavno-turističke manifestacije posjetiteljima će ponuditi sadržajno bogat i raznovrstan program koji će se odvijati u gradskom parku pored Doma kulture.
Program prvog dana manifestacije, u subotu 8. srpnja počinje u 16 sati kada će u gradskom parku biti otvorena izložba gljiva, počet će sajam na kojem će se predstaviti domaći izlagači, a s kuhanjem će početi sudionici natjecanja u pripravi kotlovine “Pri klijeti”. Od 16 sati, u gradskom će se parku moći zaigrati šah na otvorenom, a u isto će vrijeme u Domu kulture početi i turnir u šahu. Od 20 sati na pozornici u parku na rasporedu je koncert grupe Vizija band.
Puno događanja bit će i za djecu te će se održati niz edukativnih radionica i igraonica u sklopu programskog sadržaja “Budimo kreativni”.
U subotu, 8. rujna od 16 sati održat će se edukativna radionica izrade dinosaura i aerodinamike “Tinker Labs”. Istog je dana, u 18 sati, na rasporedu edukativna radionica izrade igračaka od drva “Kao prvo zagonetno drvo”, a od 19 sati radionica i igraonica hula hoopa.

Biciklijada u nedjelju

Program drugog dana manifestacije, u nedjelju 9. srpnja, također počinje u 16 sati sajmom domaćih izlagača i startom biciklijade “Svi na bic, do zdravlja mic po mic”. U 16 sati počet će i dječji program “Budimo kreativni”. Počet će zabavnom avanturom za djecu “Zip line”, a od 17 sati na rasporedu su zabavne radionice “Igrajte se s nama” Dječjeg vrtića Lepoglava.
Od 18 sati u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Domu kulture održat će se radionica slikanja na platnu za odrasle “Hommage Fridi”. Od 19 sati na rasporedu su nastupi KUD-a Lepoglavski pušlek i Udruge žena “Cvijet” Šemovec, a u 20 sati počinje koncert grupe Ex Zodiac band. Nedjeljni program ponudit će i mogućnost upoznavanja s radom lepoglavskih vatrogasaca koji organiziraju Dane otvorenih vrata DVD-a Lepoglava s razgledavanjem vatrogasne opreme i vozila u kojima će se zainteresirani moći besplatno voziti.
Organizatori Lepoglavskih dana su Turistička zajednica Grada Lepoglave i Turističko kulturno informativni centar, a glavni pokrovitelj je Grad Lepoglava.