Vijesti

Korejci obožavaju Karlovac: Nakon domaćih, grad na četiri rijeke najviše gostiju posjetilo iz zemlje Dalekog istoka

Turistička zajednica grada Karlovca objavila je podatke o turistima u prvih pola godine. Prema podacima iz sustava eVisitor u Karlovcu je u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno ukupno 19.506 dolazaka i 38.043 noćenja. Ako promatramo samo turistička noćenja ostvareno je  30.227 noćenja što je povećanje od 37,50% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U usporedbi s istim razdobljem rekordne 2019. godine radi se o povećanju od 11,47 %, što daje nadu da će ova 2023. godina i prema podacima o fizičkom prometu biti uspješna, kazali su iz TZ grada Karlovca.

TZ GRADA KARLOVCA

Poklon za sugrađane i goste

Podaci za mjesec lipanj ove godine govore da je broj ostvarenih turističkih noćenja veći za 26,50% u odnosu na lipanj 2022. godine. Najveći broj turističkih noćenja u prvih pola godine ostvarili su domaći gosti koji čine gotovo četvrtinu svih turističkih noćenja, na drugom su mjestu gosti iz Republike Koreje, a zatim slijede gosti iz Njemačke, Poljske, Italije, Austrije i Mađarske.

Manifestacija “Zvjezdano ljeto” svojim atraktivnim sadržajem privlači veliki broj posjetitelja te smo za sve zainteresirane pripremili mali poklon za nadolazeći rođendan grada.

Turistička zajednica grada Karlovca poklanja svojim sugrađanima i gostima besplatnu turističku turu i to na hrvatskom i engleskom jeziku. Polazak ture pod nazivom “444 mu je godina tek / 444 years and counting” je 13. srpnja 2023. godine u 10 sati kod Paviljona Katzler.

TZ GRADA KARLOVCA