Iće i piće,  Recepti

Za manje od pola sata napravite sami burgere od tune: Imamo jednostavan recept za ovo sjajno ljetno jelo

S dolaskom ljetnog vremena, jedna od stvari u kojima možemo uživati su razni food festivali gdje se često nude burgeri. No, ako ste ljubitelj ove hrane, ne morate nužno čekati neki festival – burgere brzo i jednostavno možete napraviti i kod kuće.

Otkako sam otkrila riblje burgere, ne prestajem uživati u njima kad god se ukaže prilika pa sam tako neki dan odlučila napraviti burgere od tune koji su ispali fantastični. Već ranije sam pravila buirgere od lososa koji mi također uvijek ispadnu sjajno, no tuna je, moram priznati, bila bolja. Ribu, odnosno u ovom slučaju burgere od tune, kupila sam u Fisheriji, gdje i inače kupujem namirnice kada na meniju imamo nešto “morsko”.

Priprema burgera je jednostavna, sve skupa ne traje više od dvadeset minuta, a najbolja stvar je da sami kombinirate sastojke koje ćete staviti u jelo. Moja kombinacija bila je dosta jednostavna, no nas je zaista oduševila.

SASTOJCI:

Tuna burger

Rajčica

Rikola

Hambi pecivo

UMAK:

Majoneza

Grčki jogurt

Malo ketcupa

Malo BBQ umaka

Sol i papar

PRIPREMA:

Pomiješajte sve sastojke za umak i ostavite sa strane. Umak možete napraviti po vlastitoj želji, opvisno o tome što preferirate. Na maslinovom ulju ispecite tuna burgere. pecivo prerežite i kratko stavite u tavu gdje se pekla tuna.

Na zarešano pecivo stavite umak, rikolu, tuna burger i rajčicu. Poklopite drugim dijelom peciva i uživajte.

Dobar tek!