Vijesti

Još jedno veliko priznanje: Prestižni časopis proglasio Dubrovnik najboljom odmorišnom destinacijom za grupne dolaske

Philadelphiji je održana 11. dodjela nagrada “Leisure Lifestyle Awards“ u organizaciji specijaliziranog časopisa Global Traveler, a jedna od zvijezda večeri je bio i hrvatski turistički biser Dubrovnik, koji je proglašen najboljom odmorišnom destinacijom za grupne dolaske. Nagradu je ispred Dubrovnika preuzela Leila Krešić Jurić, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, koja je tom prilikom istaknula odličnu poziciju Dubrovnika na tržištu SAD-a što, između ostalog, potvrđuje i ova nagrada.

“Kada govorimo o hrvatskim destinacijama i njihovoj prepoznatljivosti među Amerikancima, Dubrovnik prednjači po snazi brenda, a ujedno predstavlja i vodeću hrvatsku destinaciju u kojoj su gosti s tržišta SAD-a u ovoj godini ostvarili najviše dolazaka i noćenja. Naime, s dosad ostvarenih 68 tisuća dolazaka i gotovo 200 tisuća noćenja, Dubrovnik je na tržištu SAD-a u usporedbi s lani ostvario rast od preko 50 posto u dolascima i preko 40 posto u noćenjima. U ostatku godine očekujemo nastavak pozitivnih trendova, kako za Dubrovnik, tako i za Hrvatsku u cjelini obzirom da se tržište SAD-a trenutno nalazi među top 10 tržišta s kojih je u našoj zemlji u dosadašnjem dijelu godine ostvareno najviše noćenja“, poručila je Krešić Jurić.

Odabrali čitatelji

Nagrade su dodijeljene na temelju ankete koju je časopis Global Traveler proveo među svojim čitateljima u razdoblju od 6. prosinca 2022. do 1. travnja 2023., a detaljni upitnik je obuhvaćao brojne kategorije putovanja s posebnim naglaskom na luksuzni segment i stilove života.

“Budući da su američki turisti na drugom mjestu po broju turista u Dubrovniku, a United Airlines povezuje Dubrovnik sa SAD-om direktnim letom četiri puta tjedno, SAD tržište je od izuzetne važnosti za Dubrovnik te je jako bitno održavanje vidljivosti i ciljana promocija Dubrovnika kao poželjne turističke destinacije, ćemu ovo priznanje uvelike doprinosi. Nastavit ćemo u budućnosti sa snažnim promotivnim aktivnostima na američkom tržištu, kao i našim sudjelovanjem na sajmovima, forumima, radionicama te suradnjom s aviokompanijama i brojnim medijima“, izjavio je Miroslav Drašković, direktor TZ grada Dubrovnika.

Časopis Global Traveler je prepoznat kao prestižna publikacija koja je usmjerena na luksuzna putovanja i potrebe putnika koji traže ovu vrstu proizvoda i usluga, a nagrade su dodijeljene u prekrasnom ambijentu kluba Union League of Philadelphia, koji je osnovan još 1862. godine.