Svaštara

Višnja i Marijan Anić predstavili knjigu o Brijunima: ‘Brijunske šetnje’ splet su emocija, čuvstva i dojmova s otoka u koji su se zaljubili još davnih godina

Proteklog vikenda, 24. lipnja, u kavani Neptun na otoku Veliki Brijun održala se promocija knjige “Brijunske šetnje” autora Višnje i Marijana Anića.

Njihova priča o ljubavi prema otoku počinje sredinom osamdesetih godina dvadesetog stoljeća i traje do današnjeg dana. Povodom 40. obljetnica Brijuna, objavljena je knjiga u kojoj su saželi sve emocije, čuvstva i dojme te ih nesebično podijelili s okupljenima.

NP Brijuni

Uz mnoge uzvanike, obitelj i prijatelje, izletnike, pa i goste hotela, ugodnoj atmosferi doprinijeli su moderator Borna Lulić, mezzosopranistica Nataša Antoniazzo te pijanistica Vesna Ivanović Ocwirk.

Idealna protuteža brzom tempu

Kao što je napomenula sama autorica, patos u uvodu Brijunske šetnje, može se činiti pretjeranim i zastarjelim, no autori ove knjige vide otok kao idealnu protutežu brzom tempu i površnosti života u današnjem svijetu. Gospođi i gospodinu Anić, Brijuni su se dogodili slučajno, ali je taj prvi susret bio toliko intenzivan da im je obilježio cijeli život.