Automobiliona

Stvoren za prave putne avanture: Jeep Avenger konačno stigao i u Hrvatsku, zna se i kada starta prodaja

Najljepše je putovati automobilom, a za ugodan put treba imati i dobar automobil. Jedan takav, i to na struju, danas je predstavljen u Zagrebu. Riječ je o novom modelu koji je izašao iz Jeepove tvornice, električnom SUV-u Jeep Avenger.

Predstavljanjem Avengera Jeep je pokazao svoj put kojim će ići ka elektrifikaciji svojih modela, a naš kontinent je idealno mjesto za to. Stoga nije čudno da je Avenger napravljen u Europi, po mjeri Europljana i njihovih vozačkih navika.

Iako je riječ o relativno novom modelu, koji primjerice kod nas još nije u prodaji, Avenger je u kratkom periodu pokupio i nekoliko respektabilnih nagrada. Proglašen je Europskim automobilom godine, ali i najboljim obiteljskim SUV-om po izboru žirija Ženski svjetski automobil godine (Women’s World Car of the Year).

Jeepov DNA

Manjih i kompaktnih dimenzija, ovaj automobil u svojem DNA nosi vrijednosni iskonskog Jeepa. Osim standardnih načina vožnje eco, normal, sport, Avenger ima još tri načina vožnje – za pješčani teren, za blato i za snijeg.

On je zapravo mali off-roader na struju, a službeno s jednim punjenjem može prijeći oko 400 kilometara. Da slikovito objasnimo – Avenger s jednim punjenjem može iz Zagreba do primjerice Šibenika. Ako vam se dogodi da ostanete prazne baterije, na brzim punionicama od 20% do 80% napunit ćete ga za 24 minute. Maksimalna jačina kojom se auto puni je 100 kWh.

Prtljažnik mu je zapremnine 380 litara, a u unutrašnjosti se nalaze i dodatne 34 litre zapremnine po pretincima.

Ako ste avanturističkog duha i volite istraživati nepoznate terene, nema problema. Auto je, naime, nešto uzdignutiji od tla tako da bez problema prelazi i nešto teže prepreke na cestama te malo opakiji teren. Kupci će moći izabrati između sedam boja, a prodavat će se u tri razine opreme – Longitude, Altitude i Summit.

@inesica_b Jeep na ⚡️ konačno predstavljen i u Hrvatskoj ???????? Say hello to Avenger ???? #jeep #jeepavenger #electriccar #cars #cartok #automotive ♬ original sound – Inesica

Dobar suputnik

Avegner ima novi e-motor od 115 kw (156 KS). Prodaja u Hrvatskoj kreće od rujna, a kroz nekoliko tjedana trebala bi se znati i cijena po kojoj će se prodavati.

Idealan za grad, ali i za putovanja te avanture, Jeep Avenger zasigurno će naći svoju publiku. U prilog mu ide atraktivni izgled, ali i jako dobar doseg, što će sigurno biti od velike važnosti onima koji u skoro vrijeme planiraju kupovinu novog limenog ljubimca.