Hrana

Traje najukusniji tjedan u godini, a mi smo svratile do poznatog velikogoričkog restorana koji nas je oduševio slasnim jelima

U Hrvatskoj traje najukusniji tjedan – Tjedan restorana. Od 24. ožujka do 2. travnja, ljubitelji dobre hrane moći će uživati u ukusnim ručkovima ili večerama po prihvatljivim cijenama.

Koncept je već dobro poznat – restorani diljem Hrvatske koji su se uključili u tjedan restorana nude nekoliko menija gdje ćete po cijeni od 17 eura za ručak ili 20 eura za večeru dobiti predjelo, glavno jelo i desert.

Mon Ami nas je oduševio

Ove godine, put me s prijateljicama odveo u velikogorički Mon Ami, poznat po ribljim jelima koja spravljaju od dnevno svježe ribe.

Mon Ami nudi tri različita menija gdje će svatko pronaći nešto za sebe, a mi smo odlučile probati njihove morske specijalitete. Za predjelo smo uzele rižoto od hobotnice i liganja koji je bio jako ukusan, a porcija je bila tolika da se čovjek zasiti već nakon toga.

Za glavno jelo kušale smo tagliatelle s lososom, kaparima i sušenom rajčicom, fora kombinaciju koja mi je djelovala jako osvježavajuće dok sam za desert uzela tortu od čokolade i krušaka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ines Brežnjak (@ines.breznjak)

Porcije su bile velike, a hrana jako ukusna i slasna, tako da s naše strane sve pohvale idu ovom nadaleko poznatom goričkom restoranu.

Želite li pojesti kod njih, preporučamo da napravite rezervaciju, jer su i ovog puta bili puni te smo jedva ugrabile stol za tri osobe u vrijeme kasnog ručka. U Tjednu restorana u Mon Amiju pripremili su i ponudu vina na čaše po promotivnim cijenama.

Popis restorana koji sudjeluju u najukusnijem tjednu možete pronaći na njihovim službenim stranicama, kao i na društvenim mrežama.