Svaštara

Što nude niskobudžetne kompanije na svojim letovima i koliko košta obrok u avionu?

Niskobudžetne kompanije daju nam mogućnost da za relativno male svote novca putujemo diljem Europe, a najpoznatija kompanija koja nudi takve letove je Ryanair.

Ryanair u svom vlasništvu ima i neke druge zrakoplovne tvrtke, a među njima je i Laudamotion, austrijska tvrtka koju je osnovao velikan Formule 1 Niki Lauda. Tvrtku je 2018. godine kupio Ryanair i od tada operativno izvršavaju neke od letova Ryanaira.

Krajem veljače posjetili smo Pariz, karte smo kupili preko Ryanaira, a do Pariza smo putovali Laudom. Pošto se radi o jeftinom,  kratkom i niskobudžetnom letu, hrana logično nije uključena u cijenu karte, no uvijek ju možete kupiti tijekom leta ako ogladnite.

Dobra ponuda

Kako to uvijek biva, ja sam kao malo dijete ogladnila čim sam sjela u avion pa sam odlučila uzeti nešto za pojesti. Hranu odnosno napitke i grickalice možete uzeti odvojeno, no tada su za 9,99 eura nudili sendvič, kavu i neku grickalicu što mi je bila ok ponuda. Kava se ne odbija, nikada.

Što se sendviča tiče, u ponudi su imali šunka-sir, dok je druga opcija bila mozzarella-rajčica. Od napitaka poslužuju nekoliko vrsta kava, čajeve, sokove, vodu i nešto alkohola, a dobra im je i ponuda grickalica.

Kava im je moram priznati bila skroz solidna, a šećer i mlijeko donijet će vam posebno kako biste sami mogli odrediti količine. Čips su nam dali odmah, kavu su donijeli za minutu, a sendvič sam morala pričekati nekoliko minuta jer su ga prije posluživanja tostirali, što mi je bilo super.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ines Brežnjak (@ines.breznjak)

Plaćanje isključivo karticama

Što se cijene tiče, možda vam 10 eura zvuči dosta, no s obzirom da je to avion, nemam nikakve zamjerke na istu. Ako mislite da ćete nešto jeftinije proći u zračnoj luci – varate se. Tamo cijene znaju biti zaista paprene.

Ukoliko želite kupiti hranu ili nešto od asortimana koji nude (a nude između ostalog i satove, suvenire, pa čak i srećke za lutriju), valja istaknuti da se plaćanje vrši isključivo karticama i da ne primaju gotovinu. Također, moram naglasiti da mi Revolut kartica, koju uvijek koristimo na putovanjima, nije prolazila te sam morala platiti “normalnom” karticom svoje banke.