Po Hrvatskoj,  Putovanja

Advent u Velikoj Gorici ove je godine totalni hit: Čarobno ozračje u centru grada pršti božićnim duhom

Advent s potpunim pravom nosi titulu najljepšeg doba u godini, a osim onih velikih adventskih događanja u većim hrvatskim gradovima, svakako vrijedi posjetiti i one manje. Jedan takav manji nalazi se u Velikoj Gorici, a ako uživate u adventskim čarolijama, nikako ga ne biste smjeli propustili.

Gorički Advent odvija se na Trgu kralja Tomislava kraj Muzeja Turopolja. Bajkovite dekoracije i ambijent trga zajedno čine savršenu adventsku priču, koju upotpunjuju štandovi s kobasicama, fritulama, kuhanim vinom, ali i raznim proizvodima koje prodaju lokalni proizvođači i OPG-ovci.

Dok mame i tate uživaju u slasnim mirisima i okusima adventske ponude, dječica će zasigurno uživati u ambijentu Božićnog sela gdje se mogu igrati, trčati i zabavljati, a najveća fora sela je što je ono napravljeno od slame. U središtu adventa je klizalište, koje je na dan našeg posjeta bilo dupkom ispunjeno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ines Brežnjak (@ines.breznjak)

Ako ne želite stajati na hladnoći, tada obavezno posjetite Winter Pub, atrakciju o kojoj već danima svi pričaju. Riječ je o pubu smještenom u velikom napuhancu koji je genijalno uređen, a super je i što se grije tako da će vam biti ugodno bez obzira na vanjsku temperaturu.

Advent u Gorici možda nije velik kao onaj susjedni zagrebački, no ima dušu. Prekrasne dekoracije, svjetla, miris cimeta i klinčića, miris kuhanih kobasica, gužva i ljudi koji minglaju dok svira glazba, cika djece koja se vesele i smiju, sve ćete to doživjeti i proživjeti u Velikoj Gorici, gdje sve pršti od radosti i božićnog duha koji će vas zaraziti čim kročite u ovaj bajkoviti adventski svijet nadomak metropole…