Izdvojeno,  Putovanja

Magično mjesto nadomak gradske jezgre Knina: Krčić je prekrasan i kada vodopad presuši

Hrvatska je prepuna prirodnih ljepota koje vrijedi vidjeti, a jedno od tih čuda je i slap Krčić koji se nalazi par kilometara od centra Knina.

Ovo prekrasno mjesto uz koje možete predahnuti i uživati u pogledu jedno je od mjesta koje uvijek rado posjetim kada dolazim u kraljevski grad, iako se zna dogoditi da slapa ponekad nema jer u sušnim vremenima on presuši.

Krčić je visok 22 metra, a u špilji ispod slapa smješten je jedan od tri izvora rijeke Krke. U periodu kada ima vode, slap izgleda zaista magično, a do slapa je uređena i šetnica uz koju su postavljene i klupe pa ljudi mogu prošetati i uživati uz žubor rijeke Krke i slapa Krčić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ines Brežnjak (@ines.breznjak)

Prekrasni prizori i kada nema slapa

No, Krčić je zapravo jako interesantno mjesto i kada vodopad presuši pa u tom periodu možete bez da se smočite vidjeti kako izgleda s druge strane mostića. Prekrasna priroda očarat će vas i kada slapa nema – voda je bistra, tirkizna, a krajolik djeluje jako umirujuće.

Knin i okolica obiluju brojnim prirodnim ljepotama koje zaista vrijedi vidjeti, a tu je i spektakularna Kninska tvrđava, nezaobilazna stanica s koje puca prekrasan pogled na grad.

S tvrđave možete vidjeti i prekrasni Krčić, pa ako navraćate, obavezno obiđite oba mjesta. Savjet – toplo se obucite, jer bi vam posebice na tvrđavi ovih dana moglo biti dosta ledeno ako kojim slučajem zapuše kakvi vjetrić, odnosno bura.